Wat houd je functie in?
In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het optimaliseren van AdOptimize (display) campagnes naar doelen van de adverteerders. Dit kan inhouden dat een campagne gestuurd wordt op een specifieke doelgroep, conversie, clicks of een combinatie van verschillende doelen. Daarnaast ben ik ook een ondersteuning voor de salesafdeling wanneer het gaat om de display campagnes. Ik help hen bij het adviseren van adverteerders over hoe zij ons netwerk zo effectief mogelijk kunnen inzetten.

Wat vind je leuk aan werken bij DPG Media?
Het is erg leuk om voor een bedrijf te werken met zoveel mooie merken. De verschillende doelgroepen die deze merken aantrekken zijn ook erg interessant voor adverteerders en dat maakt dat we veel leuke samenwerkingen mogen opzetten. Daarnaast (wat ik eigenlijk het allerbelangrijkste vind) werk ik samen met hele leuke mensen! Mijn collega’s maken echt mijn werk het leukst, er is een hele fijne open sfeer. We werken allemaal hard, maar er is genoeg tijd voor wat grappen en gezelligheid tussendoor.

Wat voor eigenschappen moet je hebben om hier succesvol te zijn?
Je moet vooral proactief, flexibel en positief zijn. DPG Media is een bedrijf dat vaak moet inspelen op invloeden van de markt en dat maakt dat projecten ineens van koers moeten wisselen om relevant en succesvol te blijven. Dit vergt behoorlijk wat flexibiliteit. Je moet dit soort marktbewegingen ook kunnen aanvoelen en daar proactief op in gaan. Positiviteit vind ik eigenlijk altijd belangrijk, maar zeker omdat het soms ook echt wel hard werken is, dan is positiviteit iets wat maakt dat je hier goed mee om kunt gaan.

Wat is je opgevallen aan het werken bij DPG Media vergeleken bij je vorige baan?
De mensen die hier werken zijn nuchter, down to earth en optimistisch. Het gaat om inhoud en het gevoel dat we samen aan dezelfde doelen werken. Ook denk ik dat wanneer je inzet toont en hard wilt werken DPG Media veel mensen een kans wilt geven, dit maakt het een erg fijne omgeving om te werken.