Wat houdt je functie in?
“Als Interaction Designer werk je mee aan de ontwikkeling van de digitale producten van DPG Media. Je zorgt ervoor dat de interactie tussen de gebruiker en een product consistent en logisch in elkaar zit, zodat het product niet alleen gebruikersvriendelijk is, maar boven alles ook een fijne gebruikerservaring biedt. Concreet betekent dit dat je conceptueel meedenkt en gericht op zoek gaat naar oplossingen voor de gebruiker, samen met redactie, marketing, IT, advertising en natuurlijk ook je UX collega’s.”

Waar ben je het meest trots op wat je hier bereikt hebt?
“Als er één project is waar ik de afgelopen twee jaar intensief aan heb meegewerkt en trots op ben, is het ‘Topics’, een extra service voor onze abonnees. Dankzij Topics blijf je op de hoogte van het nieuws dat jou interesseert en dit uit 13 Belgische en Nederlandse kwaliteitskranten. Topics is het resultaat van een intense samenwerking tussen redactie, IT, marketing en UX en mag gezien worden!”

Kan je iets meer over te team vertellen?
“Het UX team bestaat uit UX researchers, Interaction Designers, Visual Designers, UX prototypers en één UX Director. Je kan ons vinden in Amsterdam, Rotterdam, Lokeren en Kobbegem. We werken enthousiast mee aan de nieuwssites en (web)applicaties van o.a. de Volkskrant, AD, Trouw, Het Laatste Nieuws, Het Parool, Topics, De Morgen en de regionale dagbladen. Ons digitale adreskaartje vind je terug via www.persgroepux.com”