Waar houdt een Director of Product, Engineering & Data zich mee bezig?

“Wat mij drijft in het leven, is om alles eruit te halen wat er in zit. Waarbij ik continu wil leren, steeds nieuwe inspiratie zoek, nieuwe dingen wil ontdekken en kansen wil benutten. Het liefst doe ik dat samen met anderen. In mijn rol als Director of Product, Engineering & Data geef ik leiding aan de ontwikkeling van de merken onder de paraplu van DPG Technology. Met mijn teams geef ik invulling aan onze BHAG ‘iedereen vindt zijn tech via ons’.

Hierbij bedienen we de echte techliefhebber met Tweakers en Hardware Info en verkennen we de rest van de markt met nieuwe producten om ook de mainstream techgebruiker te kunnen bedienen. Onze gebruikers staan hierin centraal. Wanneer wij een omgeving weten te creëren waarin we onze gebruiker echt bedienen, creëren we ook een omgeving waar adverteerders graag zijn. Dit doen we doelgericht en met een open blik en vooral samen met alle anderen gepassioneerde collega’s binnen DPG Online Services. ”

Hoe bevalt het werken bij DPG Technology?

“DPG Technology heeft een eigen cultuur met collega’s die veel passie voor de merken hebben. Iedereen is gedreven en wil graag waarde toevoegen voor onze gebruikers. Daarnaast zijn we onderdeel van een groot moederbedrijf en dat heeft veel voordelen. Je hebt collega’s in vergelijkbare functies bij andere merken waarmee je ervaringen en kennis kunt delen. Dat werkt prettig. Daarnaast biedt DPG Media veel mogelijkheden op inhoudelijk vlak en op het gebied van persoonlijke groei.”

Waar ben je trots op?

“We zoeken als bedrijf continu naar een de beste gebruikerservaring, die ook werkt vanuit business perspectief. Door continu door verschillende lenzen naar vraagstukken te kijken: wat wil de gebruiker, hoe kijken we hier vanuit de business naar en wat kunnen we realiseren? De mooiste oplossingen komen voort uit een divers multidisciplinair team, dat met een gezamenlijke missie op pad gaat. Mijn focus heeft de afgelopen tijd gelegen op het implementeren van een way of working waarin dat mogelijk is. Als ik zie welke ontwikkeling we hierin hebben gemaakt, ben ik daar trots op.”

Als je een nieuwe collega zoekt, waar let je dan op?

“Om een goed product te maken moet je in staat zijn om met een open blik naar de behoefte van de gebruiker te kijken. Analytische vaardigheden en een experimentele mindset zijn daarin heel belangrijk. Het stellen van de juiste vragen is essentieel om tot de juiste inzichten te komen. En hele complexe vraagstukken ontrafel je niet alleen, het vermogen om samen te werken is heel belangrijk. Daarnaast toetsen we natuurlijk ook de hard skills zoals programmeertalen, agile technieken en SQL kennis.”