Waar houdt een product manager zich mee bezig?
“”We vertalen de wensen van gebruikers en afdelingen zoals marketing, sales en redactie naar functionaliteit op de site. Hierbij werken we nauw samen met development. We zoeken continu naar een balans tussen de beste gebruikerservaring die ook werkt vanuit business perspectief. Een groot project waar we nu mee bezig zijn is het vernieuwen van de layout van de redactionele content en het achterliggende CMS. Tweakers heeft een grote en mondige community en dat levert fantastische feedback op; iedereen wil meedenken. Die respons speelt een enorme rol in zo’n project. We proberen op onze beurt zo goed mogelijk uit te leggen aan de gebruikers waarom we bepaalde vernieuwingen op deze manier doorvoeren.””

Hoe bevalt het werken bij Tweakers?
“”Tweakers heeft een eigen cultuur met collega’s die veel passie voor het merk hebben. Iedereen is gedreven en wil graag dingen voor elkaar krijgen waar de gebruikers om vragen. Daarnaast zijn we onderdeel van een groot moederbedrijf en dat heeft veel voordelen. Je hebt collega’s in vergelijkbare functies bij andere merken waarmee je ervaringen en kennis kunt delen. Dat werkt prettig.”

Waar ben je trots op?
“”Ik ben al een tijd product owner van Pricewatch, een tool om specificaties, beoordelingen en prijzen van producten te vergelijken. We hebben altijd veel gedaan aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Dan is het erg leuk om jaar op jaar de ‘Website van het Jaar’-Award te winnen in onze categorie. Gebruikers zijn dus positief over de Pricewatch en dat is fijn.””

Als je een nieuwe collega zoekt, waar let je dan op?
“”Belangrijk is naast kennis en ervaring een goed oog en oor voor de gebruikerservaring. Je vertegenwoordigt als productteam de gebruiker. We vragen uitvoerig naar de ideeën van de sollicitant op dat vlak en als er een klik is, gaan we er in een vervolggesprek dieper op in met een case. Een passie voor technologie is een absolute pré.”