Waar houdt een Chef Entertainment en Video zich mee bezig?

Ik ben op de redactie verantwoordelijk voor de strategie van alle video’s op NU.nl en de katernen Media en Cultuur en Achterklap. Dat betekent dat ik samen met de teams een strategie bepaal op basis van cijfers en de visie van NU.nl.

Daarnaast zorg ik ervoor dat we elke dag met de belangrijkste onderwerpen aan de slag gaan en dat we ons goed voorbereiden op grote nieuwsmomenten.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

In september 2014 begon ik als eerste videoredacteur bij NU.nl. Omdat we steeds meer en toffere dingen op NU.nl wilden, mocht ik mijn team uitbreiden. Na vier jaar bestond het team uit videoredacteuren, een animator, iemand die achtergrond video’s maakte, een producer, camjo’s, een chef en ik als coördinator.

Toen er een plek vrij kwam als Chef Tech & Entertainment, heb ik gesolliciteerd omdat ik de kans zag mijzelf weer verder te ontwikkelen op nieuwe vlakken als manager, maar ook in twee werelden die ik interessant vind. Inmiddels heb ik Tech overgedragen aan een collega en ben ik weer terug op het videonest.

Hoe is de werksfeer?

De Entertainment-redactie staat nooit stil en is altijd druk met nieuws en follow-ups maken, nieuws nabellen, BN’ers interviewen en we proberen ook het nieuws of belangrijke zaken uit de industrie uit te leggen.. De redacteuren zijn geweldig goed in multitasken, naast schrijven wordt er tegelijk heel wat gekletst over alles wat met Hollywood te maken heeft en eigenlijk alles daarbuiten.

De videoredacteuren werken achter grote beeldschermen met een koptelefoons op, maar als er een goede grap wordt gemaakt of een vlammend betoog wordt gehouden is iedereen een en al oor. Verder wordt er heel wat af gewed, dat kan een uitslag zijn van een topper in de Eredivisie, maar ook een weddenschap over het Amerikaans presidentschap.

Wat vind je gaaf?

Ik vind de Campus heel geslaagd. Ik heb hierdoor al heel veel geleerd, maar vooral ook veel mensen uit mijn team via de Campus kunnen laten bijscholen. Super nuttig hoe cursussen aangepast kunnen worden naar de vraag en behoeften die er zijn.