Wat doe je bij DPG Recruitment?
Ik ben account manager voor onze professional recruitment klanten. Dat zijn werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus en detacheringsbedrijven. Ik bespreek met onze klanten wat voor problemen ze tegenkomen op de arbeidsmarkt en hoe wij die kunnen oplossen. Ons team van zo’n 25 man zit in Groningen, daarnaast hebben we nog een aantal salesteams in Amsterdam.

Heb je tips voor sollicitanten in jouw vakgebied?
Het klinkt cliché, maar bereid je goed voor. Mijn sollicitatie sprong eruit omdat ik me veel beter had voorbereid dan de anderen. Ik wist al veel over het bedrijf en de producten. Door de Intermediair te lezen bijvoorbeeld, maar ook door de telefoon te pakken en te bellen met mijn toekomstige baas. Zo heb ik ook meteen laten zien dat ik iemand ben die goed is in contacten leggen.

Welke eigenschappen moet je hebben om in jouw team te kunnen werken?
Wat ons team bindt, is een sterke ambitie en leergierigheid. Je moet ervoor openstaan om in de spiegel te kijken. Want met alles wat je doet, wil je een doel bereiken. En natuurlijk lukt dat niet altijd. Als je daarna terug durft te kijken om je acties te evalueren, dan haal je de volgende keer wel je doel. Mensen die die ambitie en leergierigheid hebben, zijn heel welkom in ons team.