Maandag
Het is een drukke dag op de redactie van Kek Mama: morgen gaat het nieuwe nummer naar de drukker. Samen met de chef redactie neem ik de coverteksten nog één keer door. Ook bekijk ik alle pagina’s uit het nummer die door de vormgevers netjes op een rijtje aan de muur zijn gehangen: zo hebben we een helder overzicht van de gehele editie. Met de art director zet ik de laatste puntjes op de i.

’s Middags heb ik een afspraak op het kantoor van een van onze adverteerders. We bedenken samen een leuke nieuwe campagne voor Kek Mama.

Dinsdag
Iedere dinsdagochtend heb ik een online-redactievergadering met het team van Kekmama.nl. We bespreken welke artikelen de afgelopen week het best zijn gelezen en nemen de planning voor de komende week door.

Daarna komt een verslaggever van het RTL4-programma Editie NL langs. Hij interviewt mij over een nieuwe trend: de ‘dadchelor’, een babyshower voor vaders.

Terwijl de art director het nieuwe nummer naar de drukker verstuurt (hoera, deadline gehaald!), ben ik alweer druk bezig met de editie dáárna. Met de chef redactie neem ik de planning daarvoor door.

Door deze drukke dag met veel afspraken heb ik aan het einde van de werkdag nog een volle mailbox. Daarom werk ik ’s avonds, als mijn kindjes op bed liggen, wat mailtjes weg op mijn laptop.

Woensdag
’s Ochtends heb ik een afspraak met een bekende presentatrice die eerder de cover van Kek Mama heeft gesierd. Met een kopje koffie bespreken we een mogelijke nieuwe samenwerking: vloggen voor Kekmama.nl.

Na de lunch werk ik een heleboel e-mails weg in mijn mailbox. Daarna ga ik op tijd naar huis: lekker even wat tijd doorbrengen met mijn zoontjes.

Donderdag
Met het hele redactieteam hebben we ’s ochtends een bladbespreking, waarin we de vorige editie van het tijdschrift doornemen: wat vonden we goed gelukt, wat kan volgende keer beter? Daarna lunchen we gezamenlijk met het hele team. Tijdens de lunch hebben we het bewust even níet over het werk, maar bespreken we onze plannen voor het weekend.

’s Middags heb ik een afspraak met een tv-presentatrice en haar agent, over columns schrijven voor Kek Mama. Ik sluit de werkdag af met een korte brainstorm met de

marketing manager, chef beeld en art director over een nieuwe rubriek voor het magazine. We komen op heel veel leuke ideeën, waar ik gelijk positieve energie van krijg.

Vrijdag
Ik neem ’s ochtends de financiën van de afgelopen maand door en werk wederom een boel e-mails weg in mijn inbox. Daarna lees ik een paar teksten voor het nieuwe nummer, die zijn geschreven door onze freelance journalisten. Ik moet hardop lachen om een heel herkenbaar artikel, en krijg tranen in mijn ogen bij het lezen van een heel heftig persoonlijk verhaal. Ik kan niet wachten tot onze lezeressen deze mooie verhalen kunnen gaan lezen in de nieuwste Kek Mama.