Hoe is het om te werken als Sales Consultant bij indebuurt?! Daphne laat het ons weten door 1 week al haar activiteiten bij te houden voor ons 😉

Maandag
Op maandag ben ik altijd te vinden op het HQ van indebuurt bij het INIT gebouw in Amsterdam. Ik start de dag met bijpraten met mijn indebuurt collega’s, vervolgens sales meeting met mijn manager en collega Sales Consultant om de lopende zaken te bespreken. In de middag zoek ik een rustig plekje op in het pand om te gaan bellen. Het doel is afspraken in te plannen met potentiële klanten en mijn agenda vol te krijgen voor de aankomende week. Tijdens deze bezoeken informeer en adviseer ik de ondernemers over de promotiemogelijkheden bij indebuurt.

Dinsdag
Op dinsdag staat Delft op het programma. Ik stap ’s morgens vroeg in de auto naar Delft en parkeer mijn auto in de parkeergarage. Vanuit hier loop ik door de prachtige binnenstad van Delft naar ons kantoor waar de dames van de redactie van indebuurt Delft ook aanwezig zijn. Zij houden mijn op de hoogte van alle nieuwtjes uit de stad. Vanuit het kantoor bezoek ik lopend diverse potentiële klanten. Mijn klanten zijn zeer divers en bestaan vandaag uit een cocktailbar, twee winkels en een kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf zegt direct ja op mijn voorstel en wij hebben een nieuwe klant ? Terug op kantoor verstuur ik offertes en informatie naar de vandaag gesproken ondernemers.

Woensdag
Op woensdag is Utrecht the place to be. Ook hier parkeer ik mijn auto in de parkeergarage en loop ik naar het kantoor aan het Vredenburg. Als eerste bel ik een aantal ondernemers die ik vorige week een voorstel heb gestuurd. Yes weer een sale! Ook werk ik mijn mailbox bij en verwerk in informatieaanvragen die binnenkomen via de website. Daarna praat ik nog even bij met de dames van de redactie en loop ik terug naar mijn auto. In de middag bezoek ik nog een aantal ondernemers net buiten de binnenstad dit keer.

Donderdag
Op donderdag ben ik in Dordrecht te vinden. Nog zo’n leuke plaats met een prachtige binnenstad. Vanuit mijn woonplaats Amsterdam rij ik direct naar Basic-Fit in Dordrecht. Hier heb ik een afspraak met een personal trainer die geïnteresseerd is in promotie via indebuurt. Leuk, want ook voor een personal trainer kunnen wij leuke artikelen schrijven. Hoe kom je bijvoorbeeld slank de feestdagen door ;-). Na deze afspraak rijd ik langs het kantoor om een broodje te eten en bij te praten met de redactie- en salescollega’s van AD de Dordtenaar en De Stem van Dordt. Deze dag- en weekbladen zijn ook onderdeel van DPG Media en beide redacties delen het kantoor met de redactie van indebuurt. ’s Middags heb ik nog afspraken bij twee winkels en een eethuis in de binnenstad. Vervolgens rij ik nog even langs een restaurant bij de golfbaan in Dordrecht. Daarna terug naar Amsterdam.

Vrijdag
Op vrijdag ben ik om de week vrij. Als ik niet vrij ben, ben ik vaak in Utrecht te vinden, maar Delft kan net zo goed. Deze vrijdag bezoek ik een klant waarvan het jaarpakket bijna afloopt. Ik ga langs om de tevredenheid te peilen en hoop dat zij het promotiepakket willen verlengen voor een jaar. Gelukkig is deze klant zeer tevreden en wil graag verlengen! Yeahh!! Weer een sale voor het aankomende jaar. Naast nog een paar bezoeken werk ik mijn administratie bij, bel nog wat klanten na en bereid ik de volgende week voor. Wat wil ik nog bespreken met mijn collega’s maandag in de sales meeting? Tevens maak ik altijd een to do lijst. Welke klanten wil ik bellen volgende week en welke andere klussen heb ik nog te doen? Extra klussen zoals het schrijven van een blog komen ook voorbij. Ik kijk terug op een fijne week met nieuwe en tevreden klanten. Op naar het weekend. Lekker uitrusten zodat ik maandag weer fris start met een nieuwe week!