Ontdek de voordelen van Xtra Social en branded content

Met aansprekende, actuele berichten haak je in op de interesses van je burgers. En zo straalt jouw overheidsinstantie betrokkenheid uit. Hoe zorg je dat deze content je doelgroep bereikt én dat zij dit aandachtig lezen? Ontdek hoe je Xtra Social en branded content voor jouw organisatie kunt laten werken.

 

Burgers verwachten dat overheidsinstellingen hen op de hoogte houden van de nieuwste besluitvorming, omdat dit vaak impact heeft op hun omgeving. Steeds meer overheden informeren burgers via social media. Want hiermee kun je snel inspelen op het nieuws en reageren op vragen die de burger bezighoudt. De uitdaging hierbij is om de aandacht van de lezer te vangen. En op te vallen tussen alle andere online content. Daarvoor biedt Xtra Social kansen.

Toch zijn er bepaalde onderwerpen waarbij je als overheidsinstelling de burger meer context en duiding wilt bieden. Daarvoor heb je meer ruimte nodig dan een bericht op social media. Voor dit type onderwerpen biedt branded content verschillende mogelijkheden om onder de aandacht te komen bij je doelgroep.

Lees meer over Xtra Social en branded content. En verken hoe jouw overheidsinstelling de kansen van online communicatie nog meer kan benutten.

 

 

Xtra Social: zichtbaar op mobiele nieuwssites

Social media heeft verschillende voordelen voor je overheidsinstelling. Je kunt eenvoudig korte updates delen, reageren op vragen van burgers én inhaken op het laatste nieuws. Deze online media bieden je de kans om de betrokkenheid en het contact met de burger te vergroten.

Snel inspelen op nieuws gaat nog eenvoudiger met Xtra Social. Hiermee plaats je social posts eenvoudig door naar de favoriete mobiele nieuwssite van jouw doelgroep. Je post verschijnt dan als advertentie tussen de redactionele content. Hier vind je een voorbeeld van zo’n post. Je kunt je richten op een specifieke regio, datum, doelgroep of websitecategorie.

De redactionele omgeving maakt dat je doelgroep meer tijd neemt om jouw bericht te bekijken. Ook komt je bericht nóg betrouwbaarder over. Dit overtuigt lezers om door te klikken naar jouw socialpagina of website.

 

Prijzen en pakketten Xtra Social

Bekijk de actuele prijzen en de verschillende pakketten in het overzicht.

 

Voordelen van Xtra Social:

– eenvoudig socialmediaposts delen bij goed bekeken journalistieke content
– direct in gesprek met je doelgroep
– eenvoudig inhaken op het laatste nieuws
– meer bereik voor jouw socialmediaposts
– meer aandacht voor je socialpagina of website
– verschillende targetmogelijkheden
– toegankelijke ondersteuning bij foto’s en video’s
– overzichtelijke rapportage van het bereik

 

Branded content: meer ruimte én aandacht voor je verhaal

Social media is een snelle manier om relatief kleine updates te doen. Maar wil je echt je verhaal doen? Kies dan voor branded content. Hierin heb je de ruimte om het verhaal achter besluitvorming, een nieuw project of een bestuurswisseling te delen.

Branded content heeft de look-and-feel van een journalistiek artikel. En verschijnt tussen andere redactionele stukken in landelijke en regionale nieuwswebsites en apps. Zoals de sites van het AD, Het Parool, De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad. Deze media lezen de burgers met aandacht. De uiting van jouw overheidsinstantie kan daardoor rekenen op geïnteresseerde lezers.

 

 

Voorbeelden: advertorial en longread

Er zijn verschillende mogelijkheden om je verhaal te delen: in een advertorial of in een longread.

De gemeente Den Haag koos in haar campagne voor verantwoord vuurkorf-, terrashaard- en barbecuegebruik voor een advertorial op ad.nl. Ook gemeente Rotterdam deelde verschillende advertorials op www.deondernemer.nl over de sluiting van de Maastunnel. Bekijk de uitingen én resultaten van deze Maastunnelcampagne in deze video.

Heb je net wat meer ruimte nodig om je verhaal te delen? Kies dan voor een longread. Gemeente Berkelland vertelde in een longread op www.tubantia.nl over haar nieuw centrum.

 

Voordelen van branded content:

meer aandacht voor je verhaal
– meer aansluiting bij de burger
– betrouwbare uitstraling
– eenvoudig te delen via social media
– ruimte voor verdieping en achtergrond
– helder complexe informatie delen
– overzichtelijke rapportage van het bereik

 

Prijzen en pakketten branded content

Bekijk het aanbod of neem direct contact op met één van onze media-adviseurs voor een advies en prijs op maat.

 

Geïnteresseerd?

Wil je weten hoe jouw overheidsinstantie kan profiteren van Xtra Social of branded content? Neem dan contact op met één van onze media-adviseurs.

Contact

Contact

Kom in contact met onze specialisten voor meer (vrijblijvende) informatie over onze mogelijkheden voor jou.

Kom in contact
Adverteren

Adverteren

Start vandaag nog met adverteren om je klanten te vertellen over jouw producten en/of diensten.

Direct adverteren