Volkskrant Magazine wint Mercur Cover van het jaar

In een afgeladen DeLaMar Theater in Amsterdam zijn de Mercurs 2018 uitgereikt. DĂ© prijzen voor de magazine mediabranche. Een van de negen Mercurs werd tijdens deze 21e uitreiking uitgereikt aan Volkskrant Magazine – Designnummer – (De Persgroep), zij wonnen Mercur Cover van het Jaar.

Naast de Mercur voor Cover van het Jaar voor Volkskrant Magazine, werd Flow (Sanoma Media) bekroond met de Mercur d’Or/LOF-Prijs voor Magazines. De Mercur Magazinemerk van het Jaar ging naar Quest (Hearst Netherlands) en hoofdredacteur van het jaar werd Jossine Modderman – LINDA.nl (Mood for Magazines).

Het Design nummer van Volkskrant Magazine is een van de meest creatieve Volkskrant Magazines in de geschiedenis van de Volkskrant. Met tien wisselcovers van creatieve grootheden, en portretten en interviews met gelauwerde ADCN-leden. Een samenwerking tussen B2B Marketing van de Persgroep, de club voor creatieven ADCN en de redactie van Volkskrant Magazine. Ze raakten met elkaar in gesprek over creativiteit en de vraag die hen allen mateloos boeit: waar komt creativiteit eigenlijk vandaan? Zo kwamen ADCN en Volkskrant Magazine op het idee om samen een speciale editie met bijbehorende cover van Volkskrant Magazine te maken.

De cover was extra bijzonder. Er zijn de tien wisselcovers van internationale creatieve grootheden gemaakt. Artdirector Jaap Biemans heeft met zijn blog Coverjunkie contact met veel creatievelingen van over de wereld. Met hulp van Dinesh Sonak kreeg hij nog meer slagkracht. Heel erg leuk om te zien dat je elkaars netwerken zo kunt vergroten. Zo hadden we een cover van de Amerikaan George Lois, die in de jaren zeventig al klassiekers maakte voor magazine Esquire. Mirko Borsche, die al jaren fantastische covers maakt voor ZEITmagazin, ontwierp er één, evenals onze “hofleverancier” de briljante illustrator Paul Faassen. Ook Wim Crouwel, de beroemdste grafisch ontwerper van Nederland, leverde een bijdrage. De gewonnen Mercur is daarmee de kers op de taart.