Thuiswerken, niet uit eten, geen kroegavondjes en vrienden zien we nauwelijks, laat staan dat we ze knuffelen. Ook relaties met de mensen die we wél mogen vastpakken, staan in deze corona-tijd onder druk. Libelle vroeg verschillende stellen elkaar vier minuten stevig vast te houden. “Ik voelde zelfs weer kriebels.”

Libelle’s Knuffel Challenge

Door aanraking en knuffelen maakt het lichaam oxytocine aan, ook wel het knuffel- of gelukshormoon genoemd. Dit hormoon laat ons ontspannen, en ook stress en angst nemen erdoor af. Libelle deed een experiment met een aantal stellen: vier minuten samen knuffelen, wat doet dat met lichaam en geest?

Een deelnemer vertelde na het opnemen van de video: “Ik voelde op een gegeven moment zelfs weer kriebels.” Een van de koppels liet tijdens de evaluatie weten dat ze de vier-minutenknuffels erin willen houden als een ritueel: “Het is bijna een meditatie. Misschien kunnen we wel dagelijks een soort ochtendknuffelsessie doen.”

Bekijk hier het unieke knuffel-experiment!
Libelle.nl/knuffelen

Deze week in Libelle

Lees deze week in Libelle waarom knuffelen zo gezond en dus een basisbehoefte is. Hoofdredacteur Hilmar Mulder herinnert lezeressen aan die o zo belangrijke huisgenoten die we in deze tijden wél kunnen knuffelen. “Mijn man moet er regelmatig aan geloven. Minstens twee keer per dag, maar liever veel vaker. Zouden we daarom al 28 jaar samen zijn? Kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar kan het wel van harte aanbevelen.” Ook bevat het artikel tips voor mensen die geen partner hebben.