Veronica Superguide: 'Een nieuwe naam maar net zo eigenwijs' - DPG Media

25/05/2021

Ken je dat? Dat je soms meer tijd kwijt bent aan het zoeken naar een film of serie dan dat je lekker op de bank aan het kijken bent? Daar is Veronica Superguide de oplossing voor: met het magazine, maar natuurlijk ook online. 

Hoofdredacteur Debby Nobel is blij dat de krachten van het magazine en het online platform nu gebundeld worden. “Als m’n vader weer eens vraagt of er nog een lekkere, nieuwe actiefilm op Netflix staat, verwijs ik ‘m gewoon naar Veronica Superguide.”

Kun je niet wachten om het eerste nummer te lezen? Bestel het hier.

JOUW GIDS IN DE JUNGLE VAN TV, FILMS EN SERIES

Veronica Magazine neemt je al tientallen jaren mee in de wereld van films, series en entertainment. Niet te moeilijk, niet te serieus en met heel veel boeiende interviews en spraakmakende reportages over zaken die ertoe doen. Het blad, en dus ook de site, hebben nu een flinke make-over gekregen.

Volgens hoofdredacteur Debby Nobel was dat een logische keuze. “Tijden veranderen: waar je vroeger alleen hoefde te kiezen tussen Nederland 1 en 2 en later 3, komt entertainment nu van alle kanten op je af. Naast Netflix of Videoland maken streamingsdiensten zoals Disney+ of Prime Video ook hun opmars. Wat moet je kiezen in die jungle van films en series? Je bent bijna langer bezig met zoeken dan met kijken tegenwoordig. De behoefte aan een gids, een gids die daar goed op inspeelt, is eigenlijk alleen maar groter geworden.”

MÉÉR DAN EEN BLAD ALLEEN

Waarom krijgt Veronica Magazine eigenlijk een nieuwe naam? Is het niet gevaarlijk om een sterk merk van naam te veranderen? “Veronica Magazine is al sinds de seventies een vertrouwd merk voor een grote groep trouwe fans. Maar we zijn tegenwoordig zoveel meer dan een magazine: we gidsen je elk uur van de dag via ons online platform, het magazine, maar ook op Instagram, Facebook en dagelijkse nieuwsbrieven – voor de echte fans. Als je geïnteresseerd bent in films en series, zoek je en word je ook geïnspireerd via allerlei kanalen en daarom kiezen we voor één naam: Veronica Superguide.”

NOG MEER NIEUWS

Voor de trouwe fans zijn veel dingen behouden: het kloppend hart de tv-gids, het overzicht van de films op tv, de puzzels, de strips en meer reviews dan ooit. “En oude succesnummers zijn terug: de column van Raemon Sluiter en de horoscoop waar we een hoop woedende mails over kregen toen die plotseling verdwenen was.”

Ook zit het blad vol nieuwe dingen. “In ‘Waargebeurd’ check je of jouw favoriete serie of film dat predicaat wel écht verdient, in ‘Sterrensafari’ overvallen we BN’ers in hun natuurlijke habitat en Olcay Gulsen en Ruud de Wild nemen de week voor je door. Maxim Hartman heeft zich opgeworpen als onze sterverslaggever. Zijn stijl is rebels, maakt wat los in mensen, en dat past perfect bij ons. De ziel van het merk is dus hetzelfde, alleen gidsen en entertainen we nóg meer en beter, over alle kanalen heen.”

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Heel, héél veel reviews van onze experts

  • Columns van Hans Kraay, Raemon Sluiter, Gerard Ekdom én de duo-column van Ruud de Wild & Olcay Gulsen

  • Exclusieve interviews met Hollywood A-List sterren

  • Sterrensafari: de nieuwe rubriek waar we wekelijks een BN’er ‘in het wild’ overvallen.

  • En natuurlijk je oude vertrouwde strips, puzzels én de TV-Gids!

TV WINNEN?

We willen onze vernieuwing natuurlijk samen met jullie vieren en dus geven we mooie prijzen weg! Abonnees krijgen allemaal een cadeautje toegestuurd, en ook niet abonnees kunnen meedingen naar een flinke 55-inch OLED smart TV van Sony.