Vanaf morgen verschijnt iedere week het nieuwe magazine bij de zaterdageditie van de krant. Cees van der Laan, hoofdredacteur Trouw, vertelt over Tijdgeest.

Tijdgeest ontleent zijn inspiratie aan de diepgang van Letter&Geest en het ontspannen weekendgevoel van Tijd. Met veel ruimte voor beeld en typografie, zoals art director Danusia Schenke uitlegt in dit interview. Zelf vinden we het een nieuw en onderscheidend magazine, waarin u persoonlijke en opiniƫrende essays, interviews, columns, fotografie en praktische rubrieken zult aantreffen. Ook geven we ruim baan aan literatuur en boekrecensies.

Wij zijn verheugd dat we de bekende schrijfster Rosita Steenbeek en de jonge filosofe en journaliste Doortje Smithuijsen konden aantrekken als columnisten. Auteur en dichter Jaap Robben schrijft wekelijks een prachtig, fijnbesnaard feuilleton over de Poolse klussers die zijn boerderij verbouwen.

Met verhalen en interviews over Ć©Ć©n onderwerp diepen we wekelijks een eigentijds thema uit, zoals deze week jongeren uit krimpregioā€™s. Trekken ze weg of blijven ze? Enkele rubrieken uit Letter&Geest en Tijd zijn meeverhuisd naar Tijdgeest, zoals Moderne Manieren van Beatrijs Ritsema, Koken met Karin, Framing van Hans de Bruijn en PoĆ«zie van Janita Monna. Met deze vertrouwde rubrieken en de vele nieuwe verhalen, interviews en columns legt de Tijdgeest-redactie onder leiding van chef Wybo Algra het vergrootglas op onderscheidende ontwikkelingen in de samenleving.

Wij wensen u veel leesplezier toe met Tijdgeest, vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks bij de krant.

Hoofdredacteur Cees van der Laan

Bron: Trouw