De Tegel is een vakprijs voor journalistieke producties en wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend. Deze belangrijkste journalistieke prijzen werden in een volle Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgereikt en zowel journalisten van de Volkskrant als het AD, vielen daarbij in de prijzen.

De Persgroep heeft twee van de 8 belangrijkste journalistieke prijzen in de wacht gesleept. Journalisten Ingrid de Groot en Peter Groenendijk van het AD wonnen De Tegel in de categorie Nieuws en Journalisten Maud Effting en Huib Modderkolk wonnen deze in de categorie Interview. Bij De Tegels wordt door collega-journalisten bepaald wie de prijs krijgt.

Categorie: Nieuws
Ingrid de Groot en Peter Groenendijk, “Zaak Dupont”, Algemeen Dagblad

Zij kregen deze prijs voor hun serie artikelen over de chemische fabriek DuPont in Dordrecht. Dupont fabriceerde van 1967 tot 2013 Teflon, de basis voor de anti-aanbaklaag. Daarbij werd de potentieel giftige stof C8 gebruikt. Bij werknemers van een chemische fabriek in Dordrecht zijn decennialang extreem hoge concentraties giftig materiaal in het bloed geconstateerd. Dat blijkt uit medische onderzoeken die de Dupont-fabriek zelf liet uitvoeren. Dupont meldde deze tests bewust niet bij de arbeidsinspectie, maar maakte zich wel grote zorgen over de uitkomst. De Groot en Groenendijk schreven hier zeker twintig verhalen over.

,,Het is mooi dat we de mensen uit de getroffen regio dichterbij de waarheid hebben kunnen brengen”, zei Groenendijk tijdens de huldigingsceremonie. ,,Onze krant gelooft in regionale nieuwsjournalistiek en daar zij we heel blij mee”, vulde De Groot aan. ,,We hebben niet alleen van de krant het vertrouwen gekregen, maar ook van gedupeerden Jan en Ineke uit Dordrecht. Het vertrouwen om naar buiten te treden, uit de anonimiteit.”

Categorie: Interview
Maud Effting en Huib Modderkolk,: “van golden boy tot total loss”, de Volkskrant

De jury prees Effting en Modderkolk voor de details in het interview met Michael Heemels, de voormalige woordvoerder van Geert Wilders,  ‘dat leest als roman’. Heemels doet in meerdere gesprekken uit de doeken hoe hij aan de cocaĂŻne verslaafd raakte en een greep in de partijkas deed. Het artikel geeft ook een inkijkje in de gesloten partijcultuur van de PVV.

Winnaars van de overige categorieën zijn:
Achtergrond
Sarah Sylbing en Ester Gould, “Schuldig”, Human
Nieuwsverslaggeving
​Youssef Abjij, Mustafa Marghadi, Jonna ter Veer, Lars Delleman, Jurjen IJsseldijk, Karina ter Horst, Lars Boogaard en Ben Prins, “Bij ons #inMolenbeek”, NOS op 3​
Talent
Anne de Blok
Storimans
Harry van de Westelaken, “De slag om Mosul”, KRONCRV
Onderzoek
Sjors van Beek: “malafide transportwereld”, De Limburger
Publieksprijs
“Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman!“, NRC Handelsblad

Lees meer over De Tegel voor beste nieuws voor AD-journalisten: http://www.ad.nl/binnenland/ad-journalisten-pakken-prijs-voor-dupont-onderzoek~a1c7cfe5/
Lees meer over De Tegel voor beste interview van de Volkskrant-journalisten:http://www.volkskrant.nl/media/volkskrant-verslaggevers-effting-en-modderkolk-winnen-tegel-voor-interview-met-oud-woordvoerder-wilders~a4488268/