De Persgroep Nederland en Roularta zijn overeengekomen dat de Persgroep het volledige aandelenpakket krijgt over het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (in de regio ook bekend als ZVA).

ZVA bestaat al 66 jaar en werkt vanuit Terneuzen. Het verspreidingsgebied is Zeeuws-Vlaanderen, met daarin gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis. Oplage is circa 52.500 exemplaren.

In het ZVA zit tweewekelijks een Woningkrant en een Autokrant. Ook verzorgt ZVA de uitgave van “Zin in Zeeland”, een titel gericht op verblijfstoeristen in de streek. ZVA zal onderdeel worden van het portfolio huis-aan-huiskranten van de Persgroep in Zeeland: De Faam, De Bevelander, Ons Eiland en Schouwen-Duiveland. Daarnaast loopt er een samenwerking met de Eendrachtbode.

Jan van Dun, directeur Local Media de Persgroep: “In onze lokale ambities blijven wij ook investeren in sterke printtitels. ZVA is dat in Zeeuws-Vlaanderen zeker. Wij hadden al een aandeel in deze titel en werkten al samen op de nationale advertentiemarkt. Nu zijn wij trots om 100% van de aandelen in handen te hebben”.