Amsterdam, 1 juni 2017

Sinds eind 2016 werken BrandDeli en de Persgroep Nederland samen op het gebied van online video. BrandDeli is de salespartner van het video platform van MyChannels. Vandaag zijn beide partijen trots om te kunnen aankondigen een nog ambitieuzere partnership te starten. Zij gaan samen de exploitatie van de video content verder combineren, starten met een koppeling van display advertising en willen samen optrekken in het ontwikkelen van multimediale concepten voor adverteerders.
Met deze samenwerking willen beide partijen grote stappen maken op drie cruciale velden: het kunnen aanbieden van een video platform met een substantieel (groeiend) volume, waarin verschillende doelgroepen goed vertegenwoordigd zijn en adverteerders verzekerd zijn van een omgeving met kwalitatieve en relevante content.

In de samenwerking:

  • Zal BrandDeli de verkoop activiteiten van dit gecombineerde in-stream video platform voor haar rekening nemen. Zij hebben de afgelopen jaren een sterke reputatie verworven in de markt van audiovisuele ondersteuning van adverteerders en mediabureaus. Eerst op het gebied van broadcast TV, de laatste jaren juist ook op het gebied van online video.
  • Zal de Persgroep de online verkoop van display advertising voor BrandDeli gaan uitvoeren. Deze combinatie biedt de adverteerder de mogelijkheid om digitaal meer impact te maken.
  • Zullen beide partijen intensiever gaan optrekken op het gebied van multimediale concepten voor merken. De mogelijkheden van de Persgroep’s MediaLab en BrandDeli’s Brand Partnershipteam zullen hierin vaker gecombineerd worden.

Allard Ruyl, CEO BrandDeli: “Samenwerken zit in ons DNA. Ook onze zenders hebben de samenwerking met de Persgroep op contentvlak al eerder opgezocht, zo werken Eurosport, 24Kitchen en TLC al langer samen met AD.nl. Dankzij deze slimme koppeling met de Persgroep zetten we weer een stap om het versnipperde Nederlandse aanbod van kwalitatieve video content bereikbaarder en bruikbaarder te maken. Wij hebben ervaren hoe zeer adverteerders het waarderen om te werken via één betrouwbaar loket. Beide partijen denken sterk vanuit het resultaat voor adverteerders”.

Erik Roddenhof, CEO de Persgroep Nederland: “Wij hebben al langer in de markt geroepen dat Nederlandse mediapartijen samen moeten optrekken. In het huidige landschap dé manier om meer impact te maken. Na onze eerste periode van kennismaken, merken wij beiden dat we een stap verder willen gaan. De markt zal nu gaan profiteren van de combinatie van BrandDeli’s sterke video DNA en het grote bereik en autoriteit van onze nieuwsmerken”.