Waar alle grote radiozenders een daling noteren in marktaandeel, laat Qmusic in de doelgroep 20-49 jaar opnieuw een flinke stijging zien, van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast is de Ochtendshow met Mattie & Marieke voor het eerst marktleider. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers, die NLO/GfK dinsdagochtend publiceerde. Het marktaandeel van de zender komt uit op 18,3% en dat van de ochtendshow zelfs op 18,7%.

Sinds het vertrek van Edwin Evers in december 2018, zijn de kaarten in radioland opnieuw geschud. Deze meting noteert de ochtendshow van Qmusic, met Mattie Valk en Marieke Elsinga een marktaandeel van 18,7% in de doelgroep 20-49 jaar. Daarmee is Qmusic in het tijdslot van 6.00 tot 10.00 uur het best beluisterd (t.o.v. 18,5% bij 538).

Programmadirecteur Dave Minneboo: “Na zes metingen op rij marktleider te zijn in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar, zijn we nu ook de grootste in de ochtend én in bereik. De Ochtendshow met Mattie en Marieke scoort beter dan ooit en we zijn ontzettend trots dat in deze bijzondere periode steeds meer mensen afstemmen op Qmusic. Op dit moment zijn dat er bijna 2,8 miljoen per week. In deze periode zijn Armin van Buuren, Bram Krikke en Tom van der Weerd begonnen bij Q en zijn we gestart met Het Geluid, dat onverminderd populair blijft.”

Qmusic wil plezier, energie en een goed gevoel geven en dit wordt gewaardeerd door de luisteraars. De zender werd in maart/april voor het eerst sinds de oprichting marktleider en weet dit al zes metingen onafgebroken vast te houden. Deze meting overstijgt Qmusic ook in bereik alle concurrentie, met een weekbereik van 2.785.000 personen. In de doelgroep 10+ scoort Qmusic een marktaandeel van 11,2%. Dit is een stijging van 11% ten opzichte van vorig jaar.