Sinds kort is het mogelijk om een native post en native post video ook in te zetten op de websites van alle ADR Nieuwsmedia zoals ad.nl,  gelderlander.nl, ed.nl, tubantia.nl en pzc.nl. 

De producten native post en native post video waren al in te zetten op websites van merken als NU.nl, Libelle, Margriet, Flair, AutoWeek en vtwonen. Nu is er dus nog meer keuze uit verschillende merken voor deze twee producten en is het beschikbare bereik met ruim 50% uitgebreid.

Een native post of video kan heel eenvoudig opgemaakt worden middels het aanleveren van enkele losse elementen (afbeelding, tekst en logo). Vervolgens wordt de uiting automatisch in de look-and-feel getoond van de betreffende website waar de uiting op komt te staan. Dit heeft als gevolg dat bezoekers op deze advertenties zeer goed doorklikken. Het product is uitermate geschikt voor performance campagnes. We raden dit formaat dan ook aan voor adverteerders die als doel hebben om meer websitebezoekers aan te trekken.

Op dit moment zijn de nieuwe native advertenties mogelijk op ADR web. Er wordt momenteel ook gewerkt aan het toevoegen van het product in de ADR apps, evenals aan andere websites in het DPG Media Netwerk.

Naast de directe inkoopvormen kan de native post via Deal id’s programmatic ingekocht worden met de volgende DSP’s: DV360, Adform en Xandr. De native video kan momenteel programmatic alleen via Xandr worden opgemaakt en ingekocht.

Voor vragen of de programmatic handleiding, kan er contact worden opgenomen met de vaste contactpersoon bij DPG Media.