Tijdens de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid, lanceert Margriet de ‘Margriet Belbuddy’s’. Een bellijn waar jongeren het gesprek kunnen aan gaan met Margriet-lezeressen. Met deze actie doorbreekt Margriet het taboe rondom eenzaamheid onder jongvolwassenen in Nederland.

Margriet Belbuddy’s zitten de hele maand oktober van maandag t/m vrijdag tussen 18.30 en 22.00 uur klaar om een luisterend oor te bieden. Jongvolwassenen kunnen bellen naar 088 – 076 77 00.

Eenzaamheid onder jongvolwassenen
Naast ouderen, kampen ook de jongvolwassenen (25-35 jaar) met eenzaamheid (10%*). Ze ervaren onder andere gevoelens van leegte, het er niet toe doen en druk vanuit social media. Problemen veroorzaakt door eenzaamheid. Margriet, aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, ziet hier een belangrijke maatschappelijke rol voor Margriet-lezeressen met hun levenservaring. Zij worden, na een professionele training, klaargestoomd om betrokken te luisteren en leveren zo een bijdrage om eenzaamheid tegen te gaan. Het initiatief is in samenwerking met de Luisterlijn.

Adjunct hoofdredacteur Margriet, Hélène Delhaas: “Margriet is maatschappelijk zeer betrokken en besteedt veel aandacht aan onderwerpen die in de samenleving leven. In deze tijd waarin corona een enorme impact heeft op ons sociale leven en eenzaamheid meer dan ooit voorkomt, wilden we ook écht iets doen. Zo is het idee voor Margriet Belbuddy’s ontstaan. Met de Belbuddy’s hopen we een belangrijke bijdrage te leveren om eenzaamheid, en met name die onder jongeren, terug te dringen.’’

*[1]Dr. Gerine Lodder PhD –  Assistant Professor Universiteit Tilburg – 2015

Over Margriet
Margriet is hét Nederlandse merk voor de 50+ vrouw van nu. Margriet geeft vrouwen informatie, herkenning en verdieping zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken en helemaal zichzelf kunnen zijn. Margriet maakt alles bespreekbaar en laat vrouwen vanuit hun eigen kracht alles uit het leven halen. Margriet maakt zich hard voor maatschappelijke issues zoals eenzaamheid, (mantel)zorg en vrijwilligers. En heeft al ruim 82 jaar grote maatschappelijke impact.

 Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 vrijwilligers om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen training en begeleiding door deskundige beroepskrachten. De Luisterlijn is al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt.