Honderden Tina fans zijn deze week gasthoofdredacteur van een extra speciale Tina editie. De afgelopen maanden werden duizenden stemmen uitgebracht en zo stelden zij met elkaar hun zelfgemaakte Tina samen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina (@tijdschrifttina)

 

Via @TijdschriftTina op Instagram werden dit najaar drie stemrondes georganiseerd. Begin oktober werd input gevraagd voor de strips. Zo kozen de stemmers onder andere een nieuwe klasgenoot voor Lotta, hielpen ze Roos aan een supergoede smoes, bepaalden ze het onderwerp van de Suus & Sas-aflevering en ontwierpen ze een baljurk van Prinses Simone. De striptekenaars van Tina hebben de leukste inzendingen gebruikt in hun scenario’s.

 

Redactionele inhoud
Eind oktober brak het stemmen los voor de redactionele inhoud van deze Tina. Er werden onder andere interview-kandidaten uitgezocht en ook vragen ingestuurd, recepten bedacht en onderwerpen voor de quizzen, horoscoop en puzzels gekozen. Daarnaast gaven de lezeressen deze keer zelf advies voor de rubriek Ojee, wat nou?!

Vormgeving
In de laatste stemronde, begin november, werd de vormgeving bepaald. Stemmers kozen de posters en stemden op het kleurenpalet, de doodles en foto-keuzes. Daarnaast konden meiden een foto insturen om zo een plekje op deze superspeciale cover te bemachtigen.

Cadeau aan je bestie
Tina fans kregen een exclusief kijkje in de wereld van het bladenmaken. Alle stemmers werden door deze interactie gemotiveerd om vóór 6 december een abonnement af te sluiten, zodat ook zij deze bijzondere Tina op de mat kregen. Samen met hun besties stelden fans dit nummer samen en om dat te vieren én deze Tina extra te verspreiden krijgen de abonnees niet één maar twee exemplaren. Eentje om nooit meer weg te doen en eentje om weg te geven aan iemand anders.