Vijftien grote vaderlandse schrijvers, zoals Jan Siebelink en Herman Koch, hebben speciaal voor tijdens de coronacrisis korte verhalen geschreven om de Nederlanders een hart onder de riem te steken voor #ikleesthuis. Meerdere keren per week wordt een nieuwe tekst gepubliceerd in het NLBlijftThuis-dossier op AD.nl. Lees nu het absurde verhaal van schrijver Herman Brusselmans: ‘Ik ben geen homo!’.

Het CPNB heeft de afgelopen weken, samen met mediapartner DPG Media, McDonald’s, Eye Wish en Hebban.nl de grote campagne #Ikleesthuis gelanceerd, omdat veel Nederlanders sinds de coronaquarantaine meer zijn gaan lezen. Vooral de populariteit van jeugdboeken en fictie is opvallend toegenomen.

Met de verhalen, speciaal geschreven vanwege de coronacrisis, hopen de auteurs en boekenkoepel CPNB en de samenwerkende partners potentiële lezers op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met literatuur.

Wij brengen de verhalen zowel in tekst als met video’s van de schrijvers als allereerste via hun kanalen verspreiden. Zo versterkt en verrijkt het ook het DPG Media platform #NLblijftthuis. Bij partners Hebban.nl en onlinebibliotheek.nl zal men alle verhalen en video’s terug kunnen vinden en ook verder kunnen zoeken naar meer werk van deze auteurs. Hennie Mantel, manager Partnerships DPG Media: “Wij werken als DPG Media al langer samen met CPNB, zo maken wij al enkele jaren een speciaal Boekenweek Magazine met AD en de regiotitels en publiceren wij elk jaar in Trouw het Boekenweekgedicht. In deze turbulente tijden, maken mensen extra tijd voor lezen. Met deze samenwerking kunnen wij enerzijds ons #NLblijftthuis platform verrijken en anderzijds boeken lezen stimuleren.”

Via #ikleesthuis zijn op diverse manieren veel boekentips verspreid. In mei zal de campagne naast deze tips met meer uitgebreidere inspirerende en prikkelende voorbeelden komen die tot lezen aanzetten. Herman Koch, Babs Gons, Suzanne Vermeer, Alma Mathijsen, Jan Siebelink, Marion Pauw, Thomas Olde Heuvelt, Yvonne Kroonenberg, Herman Brusselmans, Ilja Leonard Pfeijffer, Marion Bloem, Splinter Chabot en Teske de Schepper hebben speciaal voor #ikleesthuis een kort verhaal geschreven om iedereen die thuis zit een hart onder de riem te steken. Met deze 15 unieke korte verhalen, delen deze 15 toonaangevende en diverse schrijvers, hun verbeeldingskracht om lezers zo te inspireren en te laten zien wat een verhaal kan betekenen. Het boekenvak brengt de lezer zo, in tijden van sociale isolatie, op een toegankelijke manier in aanraking met diverse Nederlandstalige schrijvers en hun werk.

Lees alle verhalen van  #ikleesthuis