Door een computerstoring in de drukkerij van de Persgroep in Amsterdam kon een deel van de landelijke kranten vannacht niet worden gedrukt. AD, de Volkskrant, Trouw en NRC Next worden daardoor niet in het hele land bezorgd. De digitale kranten zijn vandaag gratis te lezen.

De storing trad vannacht aan het begin van de productie op en legde alle drukpersen in Amsterdam stil. Technici slaagden er niet in de storing tijdig te verhelpen. Een klein deel van de kranten was gereed. Later in de nacht kon nog een deel worden gedrukt in andere drukkerijen. Dit was niet voldoende om alle abonnees en losse verkooppunten in Nederland te voorzien.

De regionale titels van AD zijn wel allemaal gedrukt in andere drukkerijen. Wel moest worden besloten edities samen te voegen in Utrecht en het Groene Hart, waardoor sommige lezers een deel van het lokale nieuws missen. Ook bij de regionale AD-titels kunnen er kranten niet bezorgd zijn.

De directie van de Persgroep biedt lezers excuses aan voor het ongemak.

Alle kranten zijn vandaag wel gratis digitaal te lezen via de website en de apps. Ook alles op de site is vandaag gratis te lezen.
Lees de digitale kranten:
AD
De Volkskrant
Trouw

De kranten zijn ook lezen via de apps, door die op tablet of smartphone te openen. Ook dat is vandaag gratis.