De Ochtend Show to go is een nieuw online live ochtendprogramma van het AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, de Gelderlander, ED, PZC, Tubantia en de Stentor. Het programma wordt gepresenteerd door een mix aan ervaren presentatoren en nieuw talent en vanaf deze week komt ook Kees Tol het team versterken als nieuwe presentator.

Presentator Kees Tol onder andere bekend van SBS6 Shownieuws, Van Onze Centen, VT Wonen en Talenten Zonder Centen samen met Nick en Simon en The Dream bij AVRO/TROS. In 2013 vertolkte hij de glansrol van dé Mol in de populaire TV serie Wie is de Mol en in 2016 was hij finalist in het RTL4 programma Dance, Dance, Dance.

De Ochtend Show to go is een live online ochtendprogramma waarin je ‘s morgens in ruim een kwartier wordt bijgepraat over nieuws, sport en entertainment. Een ontspannen manier om de dag mee te beginnen. Het programma startte in oktober 2018 met proefafleveringen en krijgt een vast vervolg nu het zo goed is ontvangen door het publiek. In het programma bespreken twee presentatoren het nieuws van de dag en laten zij zien wat het online bekijken waard is. Dit doen zij in wisselende samenstelling, met experts en bijzondere gasten in de studio en met verslaggevers van de regionale titels van de Persgroep. Experts die regelmatig aanschuiven zijn: Thijs Zonneveld, Sjoerd Mossou, Angela de Jong, Özcan Akyol en Nynke de Jong. De Ochtend Show to go is elke werkdag tussen half 8 en half 10 te zien op een vaste plek op de sites en in de apps en te volgen via de sociale media kanalen van alle titels. Voor wie niet in de gelegenheid is om te kijken, is De Ochtend Show to go aan het einde van de ochtend ook beschikbaar als podcast bij iTunes of op Spotify.

Naast Tol wordt het programma gepresenteerd door: Jörgen Raymann, Fien Vermeulen, Hidde van Warmerdam, Yora Rienstra, Roel Maalderink en Lisa Michels.

Jörgen Raymann is al bijna twintig jaar op tv en behoeft verder geen toelichting. Hidde van Warmerdam begon ooit bij AT5, presenteerde voor SBS6 en maakte voor het AD en de regionale titels shows, rond de grote wielerkoersen, de Olympische Winterspelen in Korea en Panenka, en het voetbalpraatprogramma met Sjoerd Mossou. Yora Rienstra is cabaretière die met haar theatershows door Nederland tourt en presenteerde vier jaar bij NPO Radio 2 en is nu al een paar jaar een van de vaste gezichten van het BNNVARA programma Rambam. Fien Vermeulen is bekend als Qmusic radio presentatrice en is sinds kort ook te zien als vaste tafelgast bij RTL Late Night. Roel Maalderink is televisiemaker en presentator. Hij was verslaggever bij de KRO-NCRV, PowNed, AVROTROS en RTL5. Voor het AD maakt hij Roel in de Regio en de spraakmakende internetserie Voxpop.

Hans Nijenhuis, hoofdredacteur AD: “Een livestream in de ochtend, waar we onze bezoekers ook kunnen bijpraten over wat er speelt en kunnen wijzen op wat er in de loop van de dag allemaal nog aan komt, is weer een manier om onze journalistiek onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk Nederlanders. Deze nieuwe show past in de transformatie die we doormaken: We waren een krant. We werden een krant met een site en app. En langzaam maar zeker veranderen we in een krant met een site en een digitale zender.”

 

Bekijk de compilatie met hoogtepunten uit De Ochtendshow to go