Katja Schuurman neemt in deze serie haar naasten mee naar bijzondere plekken in de wereld waar ze met Return to Sender (RtS) het verschil probeert te maken. Vanaf medio september verschijnen de video’s wekelijks op AD.nl en de regiosites van ADR Nieuwsmedia, onderdeel van de Persgroep Nederland. Alle content is te zien op AD.nl/katja.

In de eerste aflevering neemt Katja haar zus en vriendin Birgit Schuurman mee naar Nepal en laat haar zien hoe de veerkracht van mensen daar haar inspireerde om Return to Sender te beginnen. Ex-man Thijs Römer reist mee naar Ecuador, met haar vriend Freek van Noortwijk gaat Katja naar Kenia en Dinand Woesthoff naar Indonesië.

Return to Sender gaat uit van het principe dat het runnen van een renderend bedrijf in ontwikkelingsgebieden én het oplossen van sociale problemen hand in hand kunnen en moeten gaan. Lokale sterke bedrijven kunnen een echte bijdrage leveren. De Persgroep, het AD en Return to Sender vinden elkaar in deze overtuiging en gaan Katja’s belevenissen delen.

Sinds tien jaar verkoopt Return to Sender bijzondere, hoog kwalitatief handgemaakte producten van RtS partners in Nederland. Vanaf 14 september ligt er een nieuwe designcollectie in de winkels. Gecreëerd door Hollands beste ontwerpers (zoals Christien Meindertsma en Floris Hovers) in samenwerking met lokale producenten van Return to Sender. Duizenden mensen hebben hierdoor een inkomen en kunnen hun kinderen naar school sturen.

Katja Schuurman: ‘Ik ben super blij met de samenwerking met de Persgroep. Via het AD videoplatform ondersteunen zij onze missie en gaan wij samen laten zien wat Return to Sender waar, wat en waarom doet. Door video’s te plaatsen van al mijn reizen, waarin ik aan familie en vrienden alle plekken laat zien waar we werken. Hiermee kan ik niet alleen aan hen maar ook aan de rest van Nederland laten zien waar ik zoveel van mijn tijd en liefde in investeer. Op reis met mijn zusje, Dinand, mijn ex en mijn liefde Freek. Informatief, maar vooral ook een intiem en vrolijk reisprogramma. Ik hoop dat de kijkers gaan genieten: van de filmpjes en onze prachtige producten!”

Marko van Kampen, directeur MyChannels, onderdeel van de Persgroep: “Wij zijn afgelopen jaar sterk gegroeid met online video  door onze focus op kwalitatieve partnerships te leggen. Wij zijn constant op zoek naar samenwerkingsverbanden die meer zijn dan video alleen.  Deze serie met Katja Schuurman en haar stichting Return to Sender is een mooie mix van goed doen, vriendschap, familie en prachtige locaties nog mooier proberen te maken.”.