De restylingoperatie van de huis-aan-huiskranten vergt een âaanzienlijke investeringâ, zo bevestigt Van der Heijden desgevraagd. De Persgroep bereikt met dit klassieke, hyperlokale medium 5,8Â miljoen mensen per week. âDe NOM Huis-aan-huis Monitor van dit jaar toont aan dat 90 procent van de Nederlanders wel eens een huis-aan-huiskrant leest, en 51 procent onderneemt actie naar aanleiding van een advertentie. Lang niet iedereen wil altijd alles digitaal tot zich nemen. Onze huis-aan-huiskranten zijn dan ook nog steeds een conversiekanon. We zien dit ook terug in de campagnes van onze adverteerders die honderdduizenden leads opleverenâ, zo stelt Van der Heijden.
Daar staat tegenover dat âbereikâeen kpi is die al lang niet meer heilig is. Het gaat er uiteindelijk om dat je jouw doelgroep precies weet te lokaliseren, en vervolgens weet te raken. Vanuit dit inzicht lanceerde de Persgroep onder leiding van toenmalig B2B-marketingbaas Willem Albert Bol in 2014 al de âAandachtscampagneâ in samenwerking met TBWA. âZonder aandacht heb je niks aan bereik was de payoff en dat klopt natuurlijk ook. We willen dan ook steeds meer het âless is moreâ principe gaan toepassen. Daarmee bedoel ik dat we minder advertenties uitserveren, en tegelijkertijd zorgen we dat de advertenties die we wel laten zien, worden ondersteund door de juiste data. Op ieder platform waar onze lezers onze content te zien krijgen, bedienen we hen op maat; korte nieuwsfeiten en liveblogs via de apps, âsnackablesâ via de Facebookfeed en uitgebreide interviews en reportages in de kranten en magazines. Dus ook onze jonge lezers, die bereiken we bijvoorbeeld al via Snapchat of de dagelijkse nieuwsupdate via Whatsapp. Onze redacties zijn bewust bezig met welk nieuws ze via welk kanaal verspreiden zodat elk medium de content brengt die passend is voor dat publiek. Wij weten waar onze lezers zitten en wat hen interesseert en die kennis delen we graag met onze adverteerders. Zo helpen wij hen om sĂĄmen een hogere conversie te halenâ, zo ontvouwt Van der Heijden één deel van de strategie.
In algemene zin kent de Persgroep vier belangrijke uitgangspunten onder zijn advertisingmodel. Naast de âbestaande businessâ â ofwel geprinte media -, gaat het om digitale groei, de crossmediale propositie die online en offline juist met elkaar verbindt en in toenemende mate ook partnerships, bijvoorbeeld met MyChannels (voorheen Makers Channel). Het platform startte ruim anderhalf jaar geleden en heeft nu ongeveer 3,5 miljoen video starts per maand en 4 miljoen pageviews. Het heeft in zijn stal onder meer bekende namens zoals Lil Kleine, Jet van Nieuwkerk, Faja Louwens en Milan Knol. âVideo is al groot en zal de komende jaren alleen maar groter worden. Samen met Makers Channel, onze redacties waar 1500 journalisten werken en partners zullen we nieuwe video formats ontwikkelen waar onze lezers dagelijks plezier van zullen hebben en waar we onze adverteerders uiteraard ook mee kunnen bedienenâ, zo licht Van der Heijden toe.
De Persgroep lanceert voortdurend nieuwe digitale advertentieformaten en gaat dus onder meer via video mee met â of loopt zelfs vooruit op â deze tijd. En tegelijkertijd gaat het niet zomaar mee met iedere hype. âKijk, virtual reality is hartstikke leuk, maar voorlopig nemen mensen niet op die manier nieuws tot zich. De kern van onze propositie begint en eindigt altijd met het bieden van kwaliteit. Dat geldt in print, online, crossmediaal en in video. Voor onze lezers Ă©n voor onze adverteerders. Voor print zal naar mijn idee zeker ook in de toekomst ruimte bestaan. Het zal een kanaal blijven waar mensen rust en verdieping vinden. En daarnaast bieden we op elk moment van de dag via vele kanalen onze nieuwscontent, dus komen lezers bij ons ook op vele andere manieren aan hun trekkenâ, zo besluit Van der Heijden.
Indebuurt.nl
De Persgroep investeert volop in digitale initiatieven. Speerpunt voor het komende jaar is het hyperlokale platform Indebuurt.nl. De website Indebuurt.nl brengt nu al uit de steden Utrecht en Delft het laatste hyperlokale nieuws uit die twee regioâs. En dit concept is groeiende. Het streven is om aankomend jaar uit te breiden naar nog eens twintig steden.â
Bron: MarketingTribune.nl, 20 januari 2017