Independer heeft haar winkel uitgebreid met drie nieuwe producten. Op 1 september lanceerde ze de Veilig Online Verzekering. De eerste uitgebreide consumentenverzekering in zijn soort tegen internetcriminaliteit. Vanaf woensdag 9 september kun je bij Independer ook Internet & TV en mobiel vergelijken. Dit is een samenwerking met Mobiel.nl. Mooie toevoegingen voor het vaste-lasten-platform Independer.

De Veilig Online Verzekering
Steeds meer mensen in Nederland worden het slachtoffer van internetcriminaliteit. In 2019 bleken 1,8 miljoen consumenten (boven de 15 jaar) getroffen door een of meer cybercrimedelicten. Dit blijkt uit onderzoek van het het CBS. Vooral de koop- en verkoopfraude neemt snel toe. In 2012 spreekt het CBS nog van 2,9 procent. In 2019 steeg dit percentage tot maar liefst 4,6 procent. Independer ontwikkelde daarom samen met verzekeringspartner iptiQ, dochtermaatschappij van Swiss Re, een betaalbare consumentenverzekering voor de meest voorkomende risico’s van deze oprukkende misdaadvorm.

De cyberverzekering biedt klanten zowel hulp als een schadevergoeding als ze slachtoffer worden van bijvoorbeeld fraude met online betalingen of aankopen via nagemaakte webshops. Daarnaast krijgen klanten ook hulp als ze te maken hebben gehad met virussen of malware. Alle mogelijkheden worden dan ingezet om de klant weer te laten beschikken over zijn bestanden.

De Veilig Online Verzekering vergoedt fraude met online betaalmiddelen tot 10.000 euro. Bij fraude met online aankopen kan de klant rekenen op een vergoeding tot 3.000 euro. Ook helpt een cyber-expertisebedrijf met data-recovery als de harde schijf onleesbaar is na een cyberaanval. Eventuele herstelkosten worden hierbij tot 2.000 euro vergoed. Vanaf 4,10 per maand ben je al verzekerd.

Internet & tv en mobiel vergelijken
Consumenten die op zoek zijn naar een nieuw internet & tv of mobiel abonnement, kunnen dit vanaf nu ook vergelijken én afsluiten via Independer. Om de consument hier zo goed mogelijk bij te helpen, werkt Independer hiervoor samen met Mobiel.nl. De telecom-expert die al 20 jaar één van de marktleiders in Nederland is voor het kiezen van een nieuwe telefoon, abonnement of internetaanbieder.

Het toevoegen van deze producten sluit goed aan bij de strategie van Independer om het platform te zijn waar Nederlanders hun financiën kunnen regelen. Het telefoon- en internetabonnement is namelijk een belangrijkste vaste last bij de consument. Uit de Telecommonitor van juli 2019 van de Autoriteit Consument & Markt, blijkt dat 52% van de consumenten het moeilijk vindt om prijzen van verschillende aanbieders goed te vergelijken. De kans om het vergelijken van internet en tv en/of je telefoonabonnement makkelijk te maken voor de consument pakt Independer in deze samenwerking graag aan.