De teams van online platform indebuurt hebben samen 45.863 kerstkaarten opgehaald voor ouderen. Dat is een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar, toen stond de teller op 22.000 kerstkaarten. De hartverwarmende post is net voor kerst bezorgd bij zo’n zestig verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties in heel Nederland. 

Met de kerstkaartenactie wil indebuurt de ouderen in deze moeilijke corona-tijd een hart onder de riem steken. En dat is gelukt! Ook al mochten de indebuurt-teams niet fysiek in contact komen met ouderen, via videocalls en telefoontjes werd toch duidelijk hoe blij ze zijn met alle post. 

In maar liefst 38 steden in heel Nederland werden inwoners via de website en socials opgeroepen om kaarten te schrijven en te knutselen. En dat hebben de indebuurt-teams geweten. Complete basisschoolklassen, vriendengroepjes en bedrijven gingen aan de slag om kaarten te schrijven en te sturen. In Nijmegen vulde een studentenvereniging de brievenbus met maar liefst 180 kaarten. Van de kinderopvang in Delft tot de BSO in Almelo: overal in het land werd druk geknutseld en geschreven. 

Nieuw dit jaar was dat deelnemers ook coronaproof en gratis een kaartje konden versturen via Kaartje2go. Ook daar werd gretig gebruik van gemaakt, we ontvingen maar liefst 5000 kaarten via deze partner.