Voor zijn minidocumentaires over probleemwijken in Nederland voor AD.nl ontving voormalig treitervlogger Ismail Ilgun (20) een Hashtag Award voor ‘Beste Online Video of Format’.

Ilgun ontving de vakprijs in de categorie Beste Online Video voor zijn serie ‘Achter Buurten’, te zien op AD.nl. De jonge vlogger trekt achterstandswijken in als het Utrechtse Kanaleneiland, het Eindhovense Woensel of de Rotterdamse wijk Spangen. Als voormalige hangjongere weet hij door te dringen tot de buurtbewoners.

,,Achter Buurten is het perfecte voorbeeld van het omarmen van problemen”, licht jurylid Suzanne Pronk de keuze voor Ismail toe. ,,Rolmodellen zoals Ismail worden ingezet om de problematiek aan te kaarten en het juiste voorbeeld te geven.”

Een overzicht van de winnaars:
Beste Gaming Video of Format: Legends of Gaming (EndemolShine Beyond)
Beste Nieuws Video of Format: Concentrate for Kids Rights (RTL ism First Hour)
Beste New Creator Video of Format: FamkeLouise – Op me Monnie
Beste Creator Video of Format: Furtjuh – Furbruary
Beste Music Video of Format: Continuum (FremantleMedia)
Beste Online Video of Format: Achter Buurten (AD, TopNotch, Goya Productions)
Beste Influencer Campagne: Ponkers – Galway Girl Parodie (Onlane)
Beste Social Media Moment: Zondag Met Lubach – The Netherlands Second (Human Factor)
Beste Branded Video of Format: Samsung’s Valentijns Video (Boomerang Agency)
Beste Entertainment Video of Format: Stuk TV – Jachtseizoen (CCCP)
Beste Beauty Video of Format: Nikkietutorials – Power of Make up ft. Kim Kardashian
Meest Innovatieve Social Media Post: Ziggo – Who’s the character (Tiny Riot)

Over de Hashtag Awards
Op 18 december vond de eerste editie van de Hashtag Awards in het Compagnietheater te Amsterdam plaats. De awards zijn in het leven geroepen voor alles en iedereen die online video content maakt. Speciaal voor de awards is er een vakjury geselecteerd die de genomineerden en winnaars bepaald hebben voor 2017.

Er is geen onderscheid gemaakt door wie de content wordt geproduceerd en op welk platform het wordt uitgezonden, zolang de intentie maar made-for-digital is. Ruim 350 man zag in het Compagnietheater 12 winnaars de prijs in ontvangst nemen. De vakjury, die samen de genomineerden hebben samengesteld, wisten niet van elkaar op wie ze hadden gestemd als winnaar, waardoor het voor iedereen tot het laatste moment spannend bleef.

De organisatoren AmstelWorks, EIK Media en Hot Pepper hebben de avond als succesvol ervaren. “Het was toch even billenknijpen om binnen 8 weken een evenement uit de grond te stampen en het doet ons dan ook erg goed dat er zoveel mensen uit het vakgebied zijn gekomen.” aldus Romario van ‘t Land.

Eelco Kingma, eigenaar van EIK Media, organiseert al jaren de DYTG, het grootste Fanevent voor Youtubers in Nederland. “Jaarlijks komen er 17.000 fans af op de influencers. Met een b2b evenement, als de Hashtag Awards, ben ik blij dat we alle makers rustig van een leuke avond hebben kunnen laten genieten.”

“Het is mooi om te zien dat makers, producenten en reclamebureau’s samenkomen op zo’n avond. We hebben elkaar tenslotte nodig, om mooie content te blijven maken.” aldus Twan Voss, eigenaar van AmstelWorks.

Een overzicht van de vakjury:
Daniel Hendrikse (Tiny Riot)
Kiki Bours (TMG)
Frank de Wit (EndemolShine Beyond)
Lex van Bakel (OMD)
Ronald ter Voert (Emerce)
Suzanne Pronk (G+J)
Bart Engel (TMG)
Jonatan de Boer (Onlane)
Harm Teunisse (VodafoneZiggo)
Ebru Saglik (EntertainmentOne)
Marko van Kampen (MyChannels)
Mark Bruitsman

Bekijk een aflevering van Achterbuurten hier