Independer krijgt een nieuwe algemeen directeur. Felix Tenniglo volgt de huidige directeur van Independer, Coen de Ruiter, per 1 maart 2020 op. Tenniglo is als medeoprichter en voormalig directeur van verzekeringsmerk InShared een bekende in de financiële wereld. Hij kent Independer dan ook goed. “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij het bedrijf dat ik altijd met bewondering gevolgd heb,” aldus Tenniglo.

Independer neemt per 1 maart afscheid van Coen de Ruiter, die 3 jaar aan het roer stond van het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. Om een goede aanloop te kunnen nemen, start Tenniglo zijn werkzaamheden in februari.

De financiële wereld waar Independer onderdeel van maakt, is bekend terrein voor Felix Tenniglo. Na zijn studie rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen, begon hij bij Centraal Beheer. Ongeveer 10 jaar vervulde hij daar de rol van Directeur Marketing en Sales. Tenniglo stond in 2009 aan de wieg van het innovatieve verzekeringsmerk InShared. Tenniglo is daar tot 2016 directeur geweest. Daarna vervulde hij diverse interim functies.

En nu dus Independer. Tenniglo over deze stap: “Ik heb Independer altijd een bijzonder mooi bedrijf gevonden. Ze zijn erin geslaagd meer transparantie te creëren voor consumenten met haar unieke digitale platform voor financiële producten en energie. Consumenten hebben nu veel meer inzicht en kunnen zelf beslissen. Digitalisering, denken en handelen vanuit de klant en een flinke dosis idealisme waren ook de kernelementen bij de oprichting van InShared. Ik voel me daar dus thuis bij en kijk er enorm naar uit om medio februari aan de slag te gaan bij Independer.”

Coen de Ruiter over zijn vertrek: “Ik heb met veel plezier en trots Independer geleid in een periode dat een nieuwe purpose en strategie werd ontwikkeld en het bedrijf een nieuwe aandeelhouder kreeg. Deze twee ontwikkelingen sluiten nauw op elkaar aan. Waar Independer consumenten inzicht en vertrouwen wil geven zodat ze zelf financiële beslissingen kunnen nemen, is de ambitie van DPG Media om mensen te informeren, inspireren en gidsen in het dagelijks leven. We zijn nu ruim een jaar verder na de overname en Independer is goed geland binnen DPG Media. Voor mij het moment om het stokje door te geven. Ik heb altijd genoten van de gedrevenheid, openhartigheid, de expertise en het idealisme van mijn collega’s. Ik heb me vanaf dag één welkom gevoeld. Ik neem nu de tijd om na te denken over mijn volgende stap.”

De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouder AFM.