Mode- en beautyplatform Fashionchick organiseert een online veiling samen met 14 bekende Nederlandse vrouwen, die allemaal een item (of meerdere) uit hun eigen garderobe hebben gedoneerd. De opbrengst van de veiling gaat naar Dress for Success, een organisatie waar mensen met een minimuminkomen terecht kunnen voor een gratis sollicitatie outfit én persoonlijk kledingadvies. 

Het doel
Fashionchick heeft in de afgelopen jaren flink wat volgers verzameld op al haar kanalen en wil haar enorme bereik inzetten voor een goed doel. Er was al vrij snel een klik met Dress for Success; hier krijgt kleding een tweede leven en degene die in haar nieuwe sollicitatie outfit de deur uitstapt wellicht ook. 

Bekende Nederlandse vrouwen
De behoeftes van Dress for Success waren duidelijk: kleding was er – voorlopig – genoeg, geld en naamsbekendheid helaas te weinig. Om in beide behoeftes te voorzien is besloten een online veiling op te zetten en hierbij de hulp in te schakelen van bekend Nederland. Vrouwen zoals Anna Nooshin, Edsilia Rombley, Candy Dulfer, Berget Lewis en Josh Veldhuizen stonden gelijk klaar om hun items te doneren – en velen van hen zijn ook bereid hun enorme bereik in te zetten om Dress for Success op de kaart te zetten. 

‘We zijn ontzettend blij met de hulp van al deze bijzondere vrouwen en hopen natuurlijk dat we een mooi bedrag voor Dress for Success op kunnen halen. Maar boven alles hopen we dat heel Nederland na deze actie van het bestaan van deze organisatie afweet.’ – Fashionchick’s hoofdredacteur Kristel Kwast

De veiling
De jurk die Candy Dulfer droeg tijdens een optreden in Japan. Het pak waarmee Miss Nederland 2020 haar eerste fotoshoot had. De outfit die Edsilia Rombley op haar 40e verjaardag droeg. Het is zomaar een greep uit de donaties die Fashionchick binnen heeft gekregen voor de veiling. Alle items zijn terug te vinden op het Instagram account van Fashionchick (@fashionchick) en hier kan tot 1 januari 20.00 uur op geboden worden. 

Bekijk alle items van de veiling

Over Dress for Success
Iedereen met een minimuminkomen kan bij Dress for Success terecht voor een gratis sollicitatie outfit én persoonlijk kledingadvies. En word je uitgenodigd voor een tweede gesprek of ben je aangenomen? Dan helpen ze je graag aan nóg een passende outfit. ‘We weten dat een sollicitant echt meer zelfvertrouwen uitstraalt met representatieve kleding die past bij de functie waarop zij gaat solliciteren. Kleren maken echt de man én vrouw. De missie van Dress for Success is om mensen te helpen met het bereiken van economische onafhankelijkheid. Dit door middel van een ondersteunend netwerk en professionele kleding bij een sollicitatie of presentatie. Ook helpt Dress for Success met het ontwikkelen van vaardigheden om beter te functioneren op het werk en in hun persoonlijke leven.’ – Maaike Gerritsen, bestuurslid Dress for Success.