Donald Duck Weekblad viert 29 februari met speciale schrikkeldag-editie

Donald Duck Weekblad laat 29 februari – schrikkeldag – niet onopgemerkt voorbij gaan en roept Nederland massaal op tot ‘Even Lekker Donald Ducken’. Lezers kunnen hun 
schrikkeldag-Duckmomentje met Oom Donald delen om kans te maken op een felbegeerde plek in Oom Donald’s Brievenbus in het vrolijke Weekblad. Ook ontvangen abonnees deze week een exclusieve schrikkeldag-editie. In dit nummer staat Duckstad compleet op zijn kop, want er gelden voor een dag geen regels… Op social media zal er vrolijk gekwaakt worden over #eendagextraDonaldDucken. Het weekblad wil op deze extra dag aandacht besteden aan plezier in lezen voor jong en oud.

Oom Donald’s Brievenbus
De brievenrubriek in Donald Duck Weekblad is al sinds jaar en dag een begrip. In de hoop om in het weekblad te komen, sturen jong en oud dagelijks maar liefst 60 brieven en mails. Ook weten de lezers de Donald Duck via social media te vinden, dus daar komen via twitter, Facebook en Instagram nog eens talloze berichten bij. Sommige berichten zijn ontroerend of juist heel grappig, zo delen kinderen hun pech-momentjes (“Oom Donald, ik ben net zo’n pechvogel als u!”) of juist hun Guus Geluk-momentjes. Bijna alles komt tegenwoordig digitaal binnen, maar Oom Donald blijft ook papieren post ontvangen; vrijwel uitsluitend van kinderen, die heel veel liefde stoppen in hun handgeschreven brief en/of tekening.

Even lekker Donald Ducken: schrikkeldag in Duckstad
In het schrikkelnummer staat Duckstad op zijn kop! Door een eeuwenoude wet van Cornelis Prul, de stichter van de stad, gelden er op 29 februari géén wetten. Dat zorgt natuurlijk voor flink wat chaos, want er zijn geen regels, en iedereen doet maar wat. Zwarte Magica heeft wilde plannen, alleen werkt haar toverkracht niet. Ook de Zware Jongens zien hun kans schoon. Zij kunnen ongestraft inbreken in het geldpakhuis van oom Dagobert…

Het schrikkelnummer is niet te koop in de winkel. Abonnees ontvangen deze editie bij hun abonnement, speciaal voor schrikkeldag. Naast bestaande abonnees ontvangen lezers die deze week een abonnement nemen niet alleen een verschrikkelijk goede aanbieding, maar ook deze speciale editie.

Over Donald Duck Weekblad
Al meer dan 65 jaar lezen vier generaties de vrolijke avonturen van Donald, Katrien, oom Dagobert, de neefjes, Willie Wortel en alle andere Duckstadbewoners en zij bewaren daar mooie, grappige en vaak ook leerzame herinneringen aan. Kinderen genieten, net als hun ouders dat vroeger deden (en dat nog steeds doen), van de vrolijke wereld van Donald Duck. Of het gaat om lezen, leren of spelen: met Donald Duck is alles leuker. Diverse onderwerpen komen aan bod, waarbij ‘fun’ altijd vooropstaat en ‘leren’ een natuurlijk gevolg is. Donald Duck Weekblad wordt in Nederland uitgegeven door Sanoma en het volledige portfolio bestaat uit: Donald Duck Junior, Donald Duck Extra, Katrien Duck en de Donald Duck pockets. Via DonaldDuck.nl/Shop verkoopt het weekblad het complete portfolio en meerdere vrolijke merchandise producten.