Vanwege de coronacrisis moeten kinderen momenteel vanuit huis leren. En hoewel de scholen op 11 mei weer beginnen, zal een deel van het schoolwerk nog steeds thuis gedaan worden. Daarvoor moeten leerlingen steeds vaker over een laptop, tablet of smartphone beschikken, maar niet iedereen heeft een dergelijk apparaat. DPG Technology, bekend van de merken Tweakers en Hardware Info, steunt daarom de stichting IT4Kids, die oude hardware inzamelt en verspreidt.

IT4Kids zamelt oude hardware in met de actie ‘Doneer een leerkans’ om deze tijdens de coronaperiode aan kinderen in bruikleen geven. De stichting is specifiek op zoek naar laptops, tablets en smartphones die niet meer gebruikt worden, maar nog wel werken en een tweede leven kunnen krijgen.

“Schrijnend om te zien dat een op de acht kinderen en in de grote steden zelfs een op de vier kinderen niet de financiële middelen heeft om thuis een laptop of tablet aan te schaffen. Deze kinderen kunnen dus hun huiswerk of het contact met hun klas en leraar niet maken in deze tijd. Wij vinden dit een ontzettend goed initiatief, dat dicht bij ons staat, en we verwachten met de kracht van onze merken en onze community, die leeft voor tech, veel hardware voor deze kinderen in te zamelen”, zegt commercieel directeur Bart Zoetmulder van DPG Technology.

Hoe gaat het in zijn werk?

Via doneereenleerkans.nl kun je aangeven welke van de drie soorten apparaten je wilt doneren. Daarop volgt een aantal vragen om te controleren of de apparaten geschikt zijn om hergebruikt te worden. Is het vermoeden van niet, dan is het advies het product niet op te sturen, maar te recyclen. Is het apparaat wel geschikt, dan wordt een verzendlabel aangemaakt om het product kosteloos te versturen. Je hoeft het vervolgens alleen nog maar bij een DHL-servicepunt af te leveren.

Een gespecialiseerde partner van IT4kids maakt de gedoneerde producten vervolgens klaar voor gebruik, waarbij alle data wordt opgeschoond. Vervolgens worden de apparaten via enkele goede doelen waarmee IT4Kids samenwerkt, verspreid onder kinderen die ze kunnen gebruiken en op die manier kunnen deelnemen aan de lessen vanuit huis.

Voor deze actie is ook een topic geopend op het Forum van Tweakers.net, waar je kunt praten met andere deelnemers en kunt melden, eventueel met foto’s, welke hardware je beschikbaar stelt. Lees hier het hele artikel op Tweakers.

Regelmatig zullen hier ook updates over de actie verschijnen.