Voor de 9de maal is de Media100 lijst bekend gemaakt.
DPG media is daar stevig in vertegenwoordigd met maar liefst 9 posities. O.a. Christian van Thillo op nr. 5, Angela de Jong op nr. 15 (nieuw op de lijst en hoge binnenkomer!), Lauren van der Heijden nr. 17, Willem-Albert Bol, nr 21, Erik Roddenhof nr 28, Philippe Remarque nr 55, Dave Minneboo nr. 64, Hans Nijenhuis nr 86 en Saskia Caelen nr 99.

De Media100 is de jaarlijkse lijst van de honderd invloedrijkste mensen in de Nederlandse media, net als acht deellijsten waaronder DeNieuwsmedia50.

Over de stijgers en dalers uit het rapport van Media100:
Christian van Thillo blijft op plaats 5 staan. Zijn bedrijf veranderde de naam van Persgroep in DPG Media. Zijn positie op nummer 1 in DeNieuwsmedia50 onderstreept zijn prominente rol in de Nederlandse media. 

De ster van Angela de Jong, televisierecensent bij AD (DPG Media) rijst razendsnel. In toenemende mate betekent haar goed- of afkeuring dat programma’s worden gemaakt of gebroken. Zij won in 2017 het programma De Slimste Mens, voor wie dat belangrijk vindt: als eerste vrouw. Angela komt DeMedia100 binnenstormen op plaats 15.

Lauren van de Heijden maakt ook een enorme sprong. 2019 was in verschillende opzichten zijn jaar. Eén van de hoogtepunten was op 24 april, toen hij werd uitgeroepen tot Cross Media Man van het Jaar. Lauren stijgt van plaats 57 naar plaats 17.

Bekijk de hele lijst
Of lees meer over de uitreiking, de stijgers en de dalers