DPG Media en stichting CPNB sluiten strategisch partnership om leesplezier onder kinderen te vergroten

06/12/2021

DPG Media en Stichting CPNB hebben op 6 december een meerjarig partnership met elkaar getekend. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag hebben Wiesje (9) namens DPG Media en Mert (9) van het Kinderboekenweek Leesteam van CPNB de plannen ondertekend waarmee beide bedrijven het leesplezier onder kinderen willen vergroten.

Wiesje (9) en Mert (9)

DPG Media zet met onder andere de succesvolle jeugdtitels Donald Duck, Tina en Zo zit dat! activaties op om leesplezier bij kinderen te vergroten. Naast deze titels worden ook de merken Libelle, Margriet, AD en regionale nieuwsmedia (BN DeStem, Brabants Dagblad, de Gelderlander, de Stentor, Eindhovens Dagblad, PZC en Tubantia) ingezet om ouders en verzorgers in heel Nederland te bereiken, en leesplezier bij iedereen dichtbij te brengen.

Met dit partnership zetten we onze unieke positie in de maatschappij in om de jongere generatie sterker te maken. Wij vinden het leesvermogen belangrijk voor de zelfredzaamheid van kinderen, zeker nu ze op steeds meer manieren en momenten verhalen en informatie te zien krijgen. DPG Media en CPNB hebben als gezamenlijke missie om de jonge generatie aan het lezen te krijgen en het leesplezier te vergroten, en wij hebben enorm mooie plannen om hier vanuit onze kracht en specialiteit een steentje aan bij te dragen”, aldus Erik Roddenhof, CEO van DPG Media.

Met deze samenwerking wordt DPG Media ook partner van de Kinderjury, sinds 1988 de ultieme en grootste lezersprijs voor kinderboeken, gekozen door kinderen zelf. Daarnaast treedt DPG Media toe als strategisch partner van de Kinderboekenweek. Hierbij gaat het mediabedrijf de Kinderboekenweek nog groter, leuker en inspirerender maken, en ouders, grootouders en verzorgers gidsen binnen het kinderboekenlandschap.

Ik ben dol op lezen, vooral voordat ik ga slapen. Niet alleen avontuurboeken maar ook veel informatieve boeken en tijdschriften. Leuke boeken deel ik dan mijn vriendjes en daarover vertel ik aan mijn opa en oma! Ik zou willen dat iedereen lezen leuk vindt en hoop daarom dat er veel acties komen die hiervoor zorgen!”, zegt Mert van het Kinderboekenweek Leesteam.

Deze samenwerking is een keuze die past binnen de nieuwe koers die wij de afgelopen jaren hebben ingezet. Het partnership met DPG Media, het grootste mediabedrijf van Nederland, gaat een enorme hulp zijn in het bereiken van kinderen en hun ouders / verzorgers en dat is hulp die wij hard kunnen gebruiken in tijden van ontlezing. Het is geweldig om te ervaren hoeveel passie er bij DPG Media zit om samen aan de slag te gaan en in te zetten op meer leesplezier voor de jongere generatie”, zegt Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB.

Over de verdere invulling van het partnership tussen DPG Media en CPNB wordt later meer bekendgemaakt.