Vandaag, 9 juni, is Donald Duck jarig, de vrolijk eend bereikt inmiddels de 86 jarige leeftijd en dat betekent al 68 jaar leesplezier. Dit jaar is het extra feest! Want, op die datum verschijnt het eerste boek in de gloednieuwe leesboekenreeks: Club Donald Duck. Club Donald Duck, Nieuwe vrienden! is een graphic novel met één verhaallijn van meer dan 200 bladzijden, vol vrolijke en kleurrijke illustraties. Onmiskenbaar pronkt een jonge Donald Duck op de cover van het eerste deel. Natuurlijk is die eigenwijze Donald ook in dit verhaal, een enorme pechvogel!

De jonge Donald
In het nieuwe leesboek wordt de jonge Donald Duck per ongeluk toegelaten op een school voor talentvolle kinderen En daar hoort hij eigenlijk niet thuis, want wat voor talent heeft hij eigenlijk? Donald wil dolgraag op Doink de school blijven, maar de vraag is hoelang hij verborgen kan houden dat hij geen speciale talenten heeft. Gelukkig vindt hij een stel bijzondere vrienden die hem helpen. Samen gaan ze het avontuur aan, maar of het ze lukt om Donald uit de problemen te houden? Het verhaal wordt verteld door de verteller, een nieuw karakter binnen de wereld van Donald Duck. Hij praat net iets te veel over zichzelf en is te herkennen en aan zijn bolle buik en grappige spillebeentjes.

Een echt leesboek!
Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping, in deze tijd nog een beetje meer dan anders. De populariteit van kinderboeken is de kaatste periode opvallend toegenomen, aldus CPNB. Met de lancering van Club Donald Duck voegt Donald Duck Weekblad een graphic novel toe aan het al rijke portfolio. Het belang van vrolijk lezen staat bij Donald Duck op nummer 1. Kinderen even te zien verdwijnen in een boek, even geen schermtijd, maar wegdromen bij de avonturen van Donald Duck Even lekker Donald Ducken.

DuckDenkers aan het woord
Wat vindt de doelgroep van het nieuwe leesboek? Een aantal Duck Denkers – kritische Donald Duck kenners – kreeg een preview van het leesboek te lezen. We hebben hen gevraagd wat zij van het boek vonden, we kregen waardevolle feedback, zoals: ‘LEES HET! Anders dan de gewone Donald Duck, maar wel super leuk en grappig! De verteller die dan steeds wat grappigs zei. Het is leuk bedacht dat er toch wel een soort stripjes in zitten met tekstballonnen, maar het grootste gedeelte is normaal en leuk om te lezen!

Ik zou meer Club Donald Duck leesboeken willen lezen, want ik had echt moeite om te stoppen met lezen. Mijn moeder moest ook regelmatig naar boven schreeuwen dat ik moest slapen, maar het was echt lastig om te stoppen en het verhaal is ook echt super tof!’. Luuk uit Enschede, 12 jaar.

Prijs: € 14,95 Donald Duck, Deel 1, Nieuwe vrienden is vanaf 9 juni te koop in de
Nederlandse boekhandels, food branche en via DonaldDuck.nl/shop. De Club Donald Duck boekenreeks is geschikt voor kinderen tussen 8 -12 jaar. Deel 2 volgt dit najaar.

Over Donald Duck Weekblad
Al meer dan 65 jaar lezen vier generaties de doldwaze avonturen van Donald, Katrien, oom Dagobert, de neefjes, Willie Wortel en alle andere Duckstadbewoners en zij bewaren daar mooie, grappige en vaak ook leerzame herinneringen aan. Kinderen genieten, net als hun ouders dat vroeger deden (en dat nog steeds doen), van de vrolijke wereld van Donald Duck Of het gaat om lezen, leren of spelen met Donald Duck is alles leuker. Diverse onderwerpen komen aan bod, waarbij fun altijd vooropstaat en ‘ een natuurlijk gevolg is. Donald Duck Weekblad wordt in Nederland uitgegeven door DPG Media en het volledige portfolio bestaat uit Donald Duck Junior, Donald Duck Extra, Katrien Duck, de Donald Duck pockets en nu dus ook de leesboeken reeks Club Donald Duck. Via DonaldDuck nl/Shop verkoopt het weekblad het complete portfolio en meerdere vrolijke merchandise producten.