In de strategie van de Persgroep in België en Nederland spelen de Online Services een grote en steeds belangrijkere rol. De Persgroep wil de Online Services BENE verder laten doorgroeien, zowel autonoom als door overnames. De autonome groei is de afgelopen jaren behaald en met de overname van Independer is er in één keer een heel grote stap vooruit gezet. Dit betekent ook het begin van een nieuwe periode voor de Online Services.

De ambitie, de grootte en het belang voor de organisatie vragen om voldoende managementfocus op deze belangrijke tak binnen de onderneming. Die focus wordt aangebracht door de Online Servies van Nederland en België samen te brengen in een nieuwe businessunit onder 1 management.

Benoeming Lauri Koop nieuwe CEO Online Services BENE
Lauri Koop zal de nieuwe businessunit per 1 maart gaan leiden. Met zijn ervaring bij bedrijven zoals Monsterboard/Monster en Awin (Axel Springer) heeft Lauri een uitstekende kennis van de markt en goed begrip van digitale businessmodellen, zowel aan de adverteerders- als uitgeverszijde.
Zijn meest recente rol had Lauri bij het wereldwijd affiliate netwerk Awin als MD Benelux, waar hij de organisatie succesvol heeft weten te transformeren. Hij heeft in 6 jaar hun activiteiten uitgebreid, was hij verantwoordelijk voor meerdere regio’s en was hij betrokken bij diverse fusies en overnames. Ervaringen die goed passen bij zijn rol binnen de Persgroep.

Benoeming Frederik Vanvoorden nieuwe CFO Online Services BENE
Frederik Vanvoorden wordt de nieuwe CFO van de business unit Online Services BENE. Frederik is inmiddels een vertrouwd gezicht binnen de Persgroep en thans manager Merger & Acquistions. In die rol begeleidt hij op dit moment nog samen met Ilse Luyk de integratie van Independer binnen de Persgroep.

Erik Roddenhof, CEO de Persgroep BENE: “Wij wensen beiden veel succes toe in hun nieuwe functies. De ene kent ons bedrijf al goed. De ander zal met een gezonde frisse blik naar onze aanpak kijken. Samen met Coen de Ruiter (Independer), Sander van den Hout (Online Services Nederland) en Bart de Grootte (Mobile & Online Services België) zullen Lauri en Frederik het team gaan vormen voor de verdere groei van onze services”.
Lauri Koop: “Vanzelfsprekend heb ik er zin in om te gaan beginnen. Ik voel de ambities en hoop mijn bijdrage te gaan leveren. Ik zal mij zeker ook sterk maken om de activiteiten van de services nog slimmer te koppelen aan de kracht van de nieuwsmerken in Nederland en België. Daar ligt het grote bereik en urgentie. Wij moeten in staat zijn om nog beter met onze diensten de relevante verbindingen te gaan leggen”.