Na een superspannende stemperiode was het afgelopen zondag om 16.00 uur eindelijk zover: de uitreiking van de Tina Awards! Dit jaar niet met tienduizenden meiden tijdens Tina Festival in Duinrell, maar online op TinaTV!

Tina Awards
Met de Tina Awards uitreiking vierde Tina een online feestje. Oud-Tina vlogger Sterre Koning ging met de Tina Awards branded Volkswagenbus op pad om winnaars te verrassen met een pop-up feestje voor de deur. Helemaal coronaproof, natuurlijk! Met een boel confetti, taart, (kinder)champagne, cheerleaders en de knallende beats van dj Pieter Gabriel was het keer op keer een echt roze feestje!

Zondagavond kwam de uitreikingsvideo met ruim 33K views binnen op #21 van de YouTube Trending-lijst! In de eerste twee uur waren er maar liefst 886% meer weergaven dan normaal. Tina breekt record na record. Met de nieuwe categorie Beste TikTok-baas zitten de Awards on trend en mede daardoor gingen de stemrondes sky high. In totaal zijn er meer dan 1 miljoen stemmen geteld. Het driedubbele ten opzichte van vorig jaar! Het netto bereik tikte de 2 miljoen aan, dit bleef in 2019 op 0,3 miljoen steken. En om de videoproductie te realiseren werd de award Hipste modemeisje gesponsord door VOGUE Girl. Na drie jaar kunnen we stellen dat de Tina Awards echt een fenomeen is geworden!

Dit zijn de winnaars

Tofste YouTube-held: Familie Lakap
Knapste knapperd: Alessio
Leukste tv-programma: Brugklas
Grootste talent: Snelle
Beste TikTok-Baas: Nova
Hipste modemeisje: Jade

Heb je de Tina Awards uitreiking nog niet gezien? Check het online feestje op TinaTV.

Tina’s Prijzenfestival
In aanloop naar de feestelijke uitreiking ging Tina zondag elk uur live op Instagram met Tina vloggers Mylène & Rosanne om meer dan 250 prijzen te verloten tijdens Tina’s Prijzenfestival. Tijdens de vijf livestreams kwamen duizenden reacties binnen. De uitzendingen, die terug te kijken zijn op IGTV, zijn al ruim 15.000 keer bekeken. Door het Prijzenfestival nam de interactie op Instagram met meer dan 50% toe en is er met de stories een ruime verdubbeling van weergaven (21.000) en bereik (14.500) ten opzichte van een week eerder gerealiseerd. Benieuwd naar het prijzenfestijn? Check het op Tina’s Instagram.