Online Services versterkt technologiecluster door overname website en magazine.

De Persgroep Online Services, bekend van Tweakers, AutoTrack, Carsom, Intermediar en Nationale Vacaturebank, is op 1 september 2016 honderd procent eigenaar geworden van technologiewebsite Hardware.Info en het bijbehorende magazine. De titel wordt naast Tweakers gepositioneerd en beide onderdelen blijven onafhankelijk van elkaar bestaan.
Met de overname van Hardware.Info is de eerste stap gezet in het realiseren van de ambitie om in de komende jaren flink te groeien binnen de bestaande domeinen van Online Services en ook daarbuiten”, zegt Sander van den Hout, directeur van de Persgroep Online Services.
Hardware.Info specialiseert zich in producttests en -reviews; jaarlijks worden zo’n 1500 producten op gestandaardiseerde wijze getest. Die resultaten worden niet alleen op de site gebruikt, maar ook door andere media. Daarmee behoort het Hardware.Info-testlab tot de grootste in Europa.
De site wordt binnen het technologiecluster van de Persgroep Online Services naast Tweakers gepositioneerd. Tweakers is de grootste techcommunity van Nederland en België en de beste bron voor technologienieuws. Het heeft de grootste prijsvergelijker op het gebied van technologie en heeft een reviewredactie met een breed blikveld, van smartphones tot games.
Hardware.Info komt onder leiding te staan van Fréderique van de Poll, op dit moment al directeur van Tweakers. “Met de overname van Hardware.Info binnen het technologiecluster zijn we in staat om zowel te verbreden als te verdiepen. Zo bedienen we alles en iedereen met interesse voor technologie. Samen bieden Tweakers en Hardware.Info alle informatie die kopers van techproducten nodig hebben om voorop te lopen en de juiste keuzes te maken”, aldus Van de Poll.
De drie oprichters van Hardware.Info, Koen Crijns, Frank Everaardt en Eric van Ballegoie, zullen samen met hun hele team de overstap maken naar Amsterdam-Noord, waar de Persgroep Online Services gevestigd is.
Koen Crijns, medeoprichter van Hardware.Info, spreekt van een logische stap. “De overname door de Persgroep stelt ons in staat versneld invulling te geven aan onze ambities om Hardware.Info verder te laten groeien en verder te verbeteren. Binnen de Persgroep Online Services heerst echt een klimaat van ondernemerschap, waar Hardware.Info prima in past.