De Persgroep lanceert i.s.m. Universiteit van Amsterdam en Ortec een eigen opleidingsprogramma voor haar dataprofessionals.

De Persgroep is in transitie richting een data gedreven organisatie en heeft in samenwerking met The Analytics Academy – een initiatief van UvA, Ortec en Amsterdam Data Science – een uitgebreid opleidingsprogramma ontwikkeld voor de huidige en nieuwe collega’s binnen de Persgroep.

Het belang en kennis van data en de data-uitdagingen, die de Persgroep heeft, staan centraal. Daarnaast focust het programma zich op het verhogen van de technische skills van de data-analisten, data scientists en data engineers. The Analytics Academy biedt daarbij toegang tot de nieuwste theorieën, modellen en technologieën en zorgt tevens voor de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Door dit opleidingsprogramma zet de Persgroep verdere stappen in de transitie naar data gedreven organisatie, met als doel de samenwerking tussen dataprofessionals onderling en de business owners te bevorderen en de algehele kennis op het gebied van data te verhogen.