“Welke Nederlandse bedrijven lopen voorop met hun digitale transformatie?” In de derde editie van Transformers 200 onderzocht Vlerick Business School in opdracht van Het Financieele Dagblad deze vraag. Het resultaat van het onderzoek werd afgelopen weekend bekendgemaakt. De Persgroep is benoemd tot één van de koplopers.

Vlerick Business School definieert een koploper als een bedrijf dat het voorbije jaar grote inspanningen leverde op het vlak van digitale transformatie en hoog scoort op strategie, governance, talent, cultuur, technologie en bedrijfsprocessen. 51 bedrijven namen deel aan het onderzoek, 13 daarvan werden benoemd tot koploper.

“Dit is een mooie erkenning van jarenlang elke dag timmeren aan de weg. De digitale transformatie die we een paar jaar geleden hebben ingezet, is nog niet af, maar zeker een terugblik waardig. Vooral de manier waarop de teams vanuit business en IT samenkomen om onze digitale toekomst waar te maken, is doorslaggevend. Het geeft veel vertrouwen naar de volgende stappen.

Het beeld dat de Persgroep een traditionele papieren uitgever is, wordt hiermee stevig genuanceerd. Wij geloven in de en-en strategie: én liefde en energie in onze bestaande businessmodellen én liefde en energie in digitale innovatie. Beide hebben elkaar nodig om succesvol te zijn.” verduidelijkt Teun van der Vorm, CIO van de Persgroep.

Naast De Persgroep sluiten Alliander, B&S Group SA, DSM, ING, KPN, Rabobank, Randstad, Relx, Rituals Cosmetics, Royal HaskoningDHV, Royal Vopak en Wolters Kluwer zich aan in het rijtje van koplopers in digitale transformatie.