Aan de meeste innovaties en ideeën gaat vaak een frustratie vooraf die begint met: “Waarom…” Zo ook bij het ontstaan van de OndernemersCanon. Want waarom staan in de canon van Nederland geen ondernemers? Mooi al die politici, wetenschappers en kunstenaars maar het kan toch niet zo zijn dat de grondleggers van onze economie, en dus onze welvaart, ontbreken dacht Gerard van den Broek van De Ondernemer. Dus een mooie aanleiding om een eigen canon te starten met louter ondernemers wat heeft geresulteerd in een prachtig historisch overzicht van Douwe Egberts (1755) tot Lex Hoefsloot (1992).

Ondanks de grondige deskresearch van de redactie van De Ondernemer is er sinds de lancering veel discussie ontstaan over de totstandkoming van de lijst. Via de social mediakanalen stromen de vragen en suggesties binnen. En dat is precies wat we wilden bereiken want zo hoort dat ook bij een canon. De Ondernemer die zich sterk maakt vóór ondernemers en de dialoog aangaat mét ondernemers, dat past perfect bij de positionering van het merk De Ondernemer. Per kwartaal zal de OndernemersCanon een update krijgen op basis van de input die wij ontvangen waardoor de lijst organisch blijft en zal uitgroeien tot een begrip. Uiteindelijk moet het toch lukken om tenminste één ondernemer in de echte canon te krijgen!

Bekijk de Ondernemerscanon hier.

Over de Ondernemer
De Ondernemer, het grootste ondernemersplatform van Nederland, lanceert de OndernemersCanon, een historisch overzicht van ondernemers die bepalen zijn (geweest) voor onze economie.