Bouw nieuw hoofdkantoor DPG Media gaat volgende fase in- bouwbedrijf Besix realiseert duurzaam houten pand

07/10/2021

De realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media Nederland in Amsterdam-Duivendrecht komt steeds dichterbij: eind 2021 start de ruwbouw van het innovatieve kantoorpand genaamd ‘Mediavaert’, waar het mediabedrijf onder meer redacties van verschillende nieuwsmedia en tijdschriften, testlabs, een eventlocatie en opnamestudio’s onderbrengt.

DPG Media heeft voor de bouw van het pand op woensdag 6 oktober een overeenkomst getekend met aannemersbedrijf BESIX, dat ook het hoofdkantoor van DPG Media in België heeft gerealiseerd. In hartje Antwerpen zijn hier naast redacties van nieuwstitels De Morgen en HLN ook nieuwsstudio’s van tv-station VTM gevestigd.

“Dat we met BESIX, na het realiseren van ons kantoor op het Mediaplein in Antwerpen, nu ook ons Nederlandse kantoor ‘Mediavaert’ in Amsterdam gaan bouwen, is een match waar we heel gelukkig mee zijn. Met het unieke houten ontwerp, het ruim binnenvallende daglicht en de bijzondere daktuinen, zorgen we op een CO2-besparende manier zowel voor een optimaal werkklimaat als een positieve ecologische impact”, zegt Erik Roddenhof, CEO van DPG Media.

Met ruim 44.000 m2 wordt het gebouw een van de grootste hout-hybride kantoorgebouwen ter wereld. Voor het ontwerp is sterk ingezet op een duurzame en gezonde werkomgeving, waar collega’s geïnspireerd en ondersteund worden om creatief te kunnen werken.

DPG Media startte in 2020 samen met ontwikkelaar Being de plannen voor een nieuw hoofdkantoor in Nederland. Het gebouw biedt werkplekken voor medewerkers van onder andere de titels Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Qmusic, NU.nl, Tweakers, vtwonen en Libelle. Op dit moment worden heiwerkzaamheden uitgevoerd, waarna aannemersbedrijf BESIX aan de bouw begint. De oplevering staat gepland voor begin 2024.

“We zien er enorm naar uit om hier redacties, studio’s, een drukkerij en andere bedrijfsonderdelen vanuit de regio Amsterdam bij elkaar te hebben en met DPG Media hier dé mediahub van Nederland te vestigen”, aldus Roddenhof.