Na de verschijning in alle DPG Media kranten op 30 april van de bijlage 75 jaar vrijheid i.s.m. Nationaal Comité 4 en 5 mei, besteden uiteraard onze titels ook zelf veel aandacht aan deze bijzondere dag. Een greep uit deze mooie producties.

De Volkskrant – serie Mijn Bevrijding
Op de speciaal ontworpen website zie je de frontlijn verschuiven vanaf september 1944, toen de bevrijding diep in Limburg begon, tot aan de bevrijding van Schiermonnikoog, in juni 1945. In deze serie vind je, parallel aan het verloop van de bevrijding, telkens een nieuw verhaal.
Veel van de verhalen in deze serie zijn met hulp van de lezers tot stand gekomen. De redactie was overweldigd door de honderden reacties op hun oproep, waarin zij vroegen bevrijdingsverhalen met te delen.

Trouw – 75 jaar bevrijding in verhalen
Trouw laat de mensen aan het woord die in 1944 en 1945 de bevrijding van de Duitse bezetter zelf hebben meegemaakt. En zij plaatsen ook alle artikelen in een dossier.

Het Parool – 75 jaar vrijheid in Amsterdam
Na vijf zware jaren volgde een periode van opluchting, feest en liefde maar ook van angst en verdriet. Nu we volgens sommigen in de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog zitten, is het extra belangrijk dat we hier uitgebreid bij stilstaan. Het Parool maakte een speciaal dossier met bijzondere verhalen over bezetting, bevrijding en vrijheid.

Libelle – special over vrouwen in de Tweede Wereldoorlog
Om 75 jaar vrijheid te vieren, maakte Libelle een 200 pagina dikke, bijzondere bewaarspecial: Libelle 75 jaar vrijheid, over vrouwen en de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om verhalen die verteld moeten worden, opdat we niet vergeten. Lees hier meer.