Het zaterdag-magazine van AD en de regionale titels van DPG Media krijgt een nieuwe naam en is verfrist. Mezza is de naam van het magazine dat vanaf aanstaande zaterdag bij meer dan een miljoen abonnees op de deurmat ligt. Het vervangt het huidige magazine.

Verfrist en vertrouwd
Het weekendmagazine krijgt een nieuwe naam, een nieuwe columniste en nieuwe rubrieken, maar houdt natuurlijk ook een aantal vertrouwde rubrieken, zegt Mezza-chef Sara van Gorp: “Waarom de naam Mezza? Een magazine is een moment van pauze, een intermezzo. Het vernieuwde magazine is verfrist, maar tegelijkertijd vertrouwd. Dat is wat lezers ons lieten weten die we het proefnummer lieten zien. ‘Het voelt vertrouwd’, schreven ze. Want inderdaad, tijdens het maken van het vernieuwde magazine hebben we meerdere keren aan lezers gevraagd naar hun mening. We vroegen wat lezers misten en wat ze wilden houden. En we vroegen wat ze van de nieuwe rubrieken vonden. Dat hebben we allemaal meegenomen bij het maken van de eerste Mezza. En zo blijven we ontwikkelen en met veel plezier de mooiste magazines maken, magazines voor een goed weekend.”

Nieuwe columnist: Heleen van Royen
Mezza krijgt een voor het magazine nieuwe columniste: Heleen van Royen. Zij zal voor Mezza schrijven over haar persoonlijk leven. Heleen van Royen is een sprankelende vrouw van 56, die intussen ook oma is. Heleen van Royen vindt het eervol, een eigen plek in Mezza. “Het is spannend maar vooral gaaf. In deze tijden van grote onzekerheid is vanaf nu één ding zeker: elke week verschijnt een column van mijn hand in Mezza. Ik verheug me op het schrijven en hoop dat lezers zich verheugen op mijn columns. Ik zal me moeten inhouden om het niet elke week over mijn kleinzoon te hebben.”

BN’ers openhartig over gezondheid
Mezza komt met een nieuwe rubriek waarin bekende Nederlanders openhartig vertellen over gezond leven. Wat lukt wel en wat gaat minder? In de eerste aflevering vertelt Anita Witzier over haar oplossing om na 28 jaar slecht slapen eindelijk een wat betere nachtrust te hebben. Maar ook over botox, opvliegers en hormoontherapie.

Mezza verschijnt wekelijks op zaterdag bij AD, de Stentor, Tubantia, de Gelderlander, PZC, Eindhovens Dagblad, BN deStem en Brabants Dagblad. Mezza bereikt in print meer dan 1.2 miljoen lezers en is hiermee een van de grootste magazines van Nederland. Online worden verhalen wekelijks door honderdduizenden bezoekers gelezen.