Mecom is een Engelse beursgenoteerde holding die bestaat uit twee toonaangevende uitgeverijen: Koninklijke Wegener in Nederland en Berlingske Media in Denemarken.

De Persgroep zal hiermee voortaan actief zijn in België, Nederland en Denemarken met leidende merken in nieuwsmedia, televisie, radio, tijdschriften en digital services. De onderneming zal ruim 6.000 medewerkers tellen, waarvan 3.000 in Nederland, 1.800 in België en 1.300 in Denemarken. De omzet van de nieuwe groep zal ruim 1,5 miljard euro bedragen.

Wegener is uitgever van meer dan honderd huis-aan-huiskranten en zeven regionale nieuwsmedia: PZC, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, De Stentor en Tubantia. Berlingske Media is het huis van de nationale nieuwsmedia Berlingske Tidende, BT en verschillende regionale dagbladen, websites, digitale services en radiozenders.

Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep: “We zijn bijzonder verheugd en trots dat we de medewerkers van Koninklijke Wegener en Berlingske Media kunnen verwelkomen bij De Persgroep. De mediasector gaat door een fundamentele transformatie. Bestaande modellen worden op de proef gesteld maar er zijn ook fantastische mogelijkheden om onze media sterker te maken en onze lezers en adverteerders beter te bedienen dan ooit te voren. Met Wegener en Berlingske versterkt onze groep zich met ijzersterke mediamerken en krijgen we ook de schaal die nodig is om onze multimediale ontwikkeling te versnellen. Deze substantiële uitbreiding van onze onderneming biedt tenslotte veel nieuwe kansen voor onze medewerkers om hun professionele dromen waar te maken. Ook dat is bijzonder waardevol.”

Op 30 juni 2014 kondigde De Persgroep aan dat zij Mecom wilde overnemen. Nadat ACM eerder had besloten dat deze overname mogelijk een ongunstig effect zou kunnen hebben op de concurrentie in de Nederlandse krantenmarkt en dat meer tijd nodig was om dit te onderzoeken, hebben De Persgroep en Mecom op 8 oktober 2014 een vergunning aangevraagd bij ACM voor de overname. Deze vergunning is nu verleend onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden hebben betrekking op de markt voor distributie van ochtenddagbladen. De Persgroep heeft deze voorwaarden aanvaard (zie het referentieaanbod). Hiermee kan de overname van Mecom worden voltooid.