Vanaf maandag 21 december is het mogelijk om een native post en native video ook in te zetten op de websites van alle ADR Nieuwsmedia zoals ad.nl,  gelderlander.nl, ed.nl, tubantia.nl en pzc.nl. 

De native post en video waren al te plaatsen op websites van merken als Libelle, Margriet, Flair, AutoWeek, NU en vtwonen. Nu is er dus nog meer keuze uit verschillende merken voor deze twee producten.

Een native post of video wordt opgemaakt in de look and feel van de website waar de uiting op komt te staan. Het heeft als doel om websitebezoekers door te laten klikken naar een landingspagina of brandend content artikel die aan de uiting gekoppeld is.

Op dit moment zijn de nieuwe native uitingen alleen mogelijk via ADR web. Er wordt momenteel ook gewerkt aan de beschikbaarheid via app. Heb je momenteel een lopende native advertentie? Dan worden de ADR titels automatisch toegevoegd.

Naast de directe inkoopvormen kan de native post via Deal id’s programmatic ingekocht worden met de volgende DSP’s: DV360, Adform en Xandr. De native video kan momenteel programmatic alleen via Xandr worden ingekocht en opgemaakt.

Voor vragen of de programmatic handleiding, kan er contact worden opgenomen met de vaste contactpersoon bij DPG Media.