Jouw website beter vindbaar

Hoger scoren in Google, zodat geïnteresseerden jouw naam zien als zij zoeken op een product dat jij aanbiedt. Dat is belangrijk om bij je doelgroep in het vizier te blijven. Hoe doe je dat zónder te adverteren op Google? Doe je voordeel met onze tips en tricks.

 

Waardevolle teksten

Is wat op jouw website staat écht waar potentiële klanten naar op zoek zijn? Beantwoordt het hun vragen? Misschien heb je wel eens van SEO gehoord: je teksten zo schrijven dat ze goed gevonden worden. Dus nagaan wat je doelgroep wil weten (en waarop zij googelen) en precies dát op je website beschrijven. Het liefst een tikje beter dan op andere websites. Zodat jij voor Google als beste uit de bus komt. En hoger in de zoekresultaten komt te staan.

 

Scanbare koppen

Ook belangrijk: scanbare koppen. Zodat je in een oogopslag ziet waar de tekst over gaat. Dat is fijn voor je bezoekers én goed voor je positie in de zoekresultaten. Want Google scant de koppen om te analyseren of jouw tekst matcht met de zoekterm.

 

Blog? Blijf updaten

Een blog of nieuwspagina is een mooie manier om mensen naar je website te krijgen. Want deze artikelen kun je eenvoudig delen op social media. En van daaruit klikken mensen door. Vinden ze je blog interessant? Dan blijven ze langer hangen. En dat is een signaal dat Google oppikt, zo verbeter je jouw positie.

Je wilt je blog interessant hóuden, want anders doe je het effect teniet. Een blog waarop niets gebeurt is niet interessant voor bezoekers en doet dus niets goeds voor je positie in Google.

 

Techniek: goede structuur

Ook de technische kant moet in orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan de structuur van de website. Heb je veel subpagina’s en kan een bezoeker door blíjven klikken? Dan zitten die pagina’s steeds dieper verscholen in je website en zijn ze niet vindbaar voor Google. Zonde! Zorg dus voor een eenvoudige, ‘platte’ structuur. En verwijs anders op eenvoudig vindbare pagina’s naar de ‘verscholen’ pagina’s.

 

Praktische tips en inspiratie

Ontdek hoe je zelf je online vindbaarheid verbetert.

Gratis alle verhalen lezen? Schrijf je in

Wil je alle berichten gratis lezen, óók de premium stories? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan ben je ook als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen, video’s, whitepapers, infographics en podcasts.

 

Samenwerken met DPG Media

Laat je inspireren door verhalen van andere ondernemers en ontdek hoe we jou verder kunnen helpen.


Meer video’s

 

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij geven je advies over hoe je jouw online vindbaarheid verbetert. En laten je zien hoe je jouw doelgroep gericht aanspreekt.