Overtuig talentvolle sollicitanten

De perfecte aanvulling voor je team, waar vind je die? Laat zien wat jouw onderneming een fijne werkplek maakt en breng jouw vacatures op verrassende en professionele wijze. Ontdek hoe je talentvol, gekwalificeerd personeel aanspreekt en overtuigt.


Verrijk je vacatures

Staan vacatures lang open? Dat kan natuurlijk te maken hebben met schaarste. Maar kijk ook zeker eens kritisch naar je vacatures. Zijn die specifiek genoeg? Benoem je de punten die een sollicitant belangrijk vindt? Is het een compact, aansprekend verhaal? En breng de vacature tot leven met een verhaal van een collega, bijvoorbeeld als blog of video. Zo verrijk je een vacature én val je op tussen andere vacatures.

 

Collega’s als ambassadeurs

Je collega’s zijn ervaringsdeskundigen, dus zet hen vooral in om potentiële sollicitanten over de streep te trekken. Dat kan in de verrijking van je vacatures maar zeker ook op bijvoorbeeld je website, in een magazine of op social media. Onderzoek waar je potentiële sollicitant (online) te vinden is en spreek hem daar aan met een ervaringsverhaal van een collega.

 

Strategische verspreiding

Waar plaats je je vacatures? Op je website, op social media, in de krant of via een online platform? En hoe groot is de regio waarbinnen je sollicitanten succesvol kunt werven? Schiet niet met losse flodders, maar deel je vacature strategisch.

 

Deel van een groter plan

Een vacature vervullen is één deel van een groter plan: strategische arbeidsmarktcommunicatie. Dat klinkt complex maar het gaat er vooral om dat je een plan hebt voor hoe je je werkgeverschap presenteert in je communicatie. Zodat je voortdurend uitstraalt: het is hier fijn werken. Op die manier ben je al in beeld als je nog geen vacature hebt en zullen sollicitanten dus sneller reageren als er daadwerkelijke een vacature openstaat.

 

Praktische tips en inspiratie

Succesvol je doelgroep bereiken en aanspreken met een wervingscampagne.

Gratis premium stories lezen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en krijg gratis toegang tot premium stories. Ook ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen, whitepapers, video’s, infographics en podcasts.

 

Samenwerken met DPG Media

Bekijk hoe onze samenwerking met andere ondernemers eruit zag. En lees hoe we jou verder kunnen helpen.

Case: Heesen Yachts

Meer succesverhalen

 

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij weten hoe je gekwalificeerd talent bereikt. En laten zien hoe je nieuwe wervingsmethoden inzet voor jouw onderneming.