Deel je verhaal en overtuig je doelgroep

Waardevolle en ‘leuke’ verhalen spreken je doelgroep aan. Je wekt hiermee hun interesse en zelfs blijvende aandacht. Want als je systematisch aansprekende verhalen deelt, blijft je doelgroep terugkomen voor meer. Ontdek hoe jouw verhaal op een unieke wijze deelt met je doelgroep.

 

Storytelling voor jouw onderneming

Het begrip storytelling is compleet ingeburgerd bij grote bedrijven. Maar is relevant voor álle bedrijven. Met storytelling speel je in op de emotie van je klant, zodat je een goed gevoel oproept. En dat werkt zeker ook voor jouw onderneming. Want daar leven allerlei verhalen die je kunt delen met je (potentiële) klanten.

 

Welke verhalen kan ik delen?

Wat brengt jouw product of service bij klanten én collega’s teweeg? Wat zijn belangrijke mijlpalen in het bestaan van je onderneming? Dat zijn verhalen die interessant zijn voor je klanten. Want je laat hen zo zien wat er achter je website en bedrijfspand zit. En daarmee geef je hen een gevoel van nabijheid. Dat gevoel wordt steeds meer een doorslaggevende factor in hun keuze.

 

Belangrijk: echte emotie

Wat je niet moet doen: verzonnen verhalen delen. Het gaat om de echte emotie, daar zit de overtuigingskracht in. Laat vooral je klanten en collega’s vertellen, dat geeft het beste resultaat.

 

Giet je verhaal in een leuke vorm

Op emotie inspelen kan wat zwaar klinken. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt je doelgroep ook eens lekker laten lachen. Daarvoor leent video zich bijvoorbeeld goed. Of deel sterke beelden in een banneradvertentie. Want een verhaal hoeft niet lang te zien, een beeld kan voldoende zijn om een verhaal in te vangen.

 

Praktische tips en inspiratie

Zo val je op met aansprekende verhalen en beelden.

Schrijf je in voor gratis premium stories

Lees alle berichten gratis, óók de premium stories. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Dan ben je ook als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen, video’s, whitepapers, infographics en podcasts.

 

Samenwerken met DPG Media

Laat je inspireren door verhalen van andere ondernemers en ontdek hoe we jou verder kunnen helpen.


Meer video’s

 

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij laten je zien hoe je opvalt met jouw verhalen. En waar je jouw verhalen deelt voor optimaal resultaat.