Online strateeg Brechtje de Leij en retail-trendwatcher Fred Rutgers waren onze experts tijdens het live webinar ‘Haal meer uit je winkel en websitebezoek’. Wie het heeft gemist kan ‘m hier terug kijken én pakt vooraf alvast een aantal adviezen mee.

 

Wie meer wil weten over omnichannel marketing, kijkt de webinar met online strateeg Brechtje de Leij en retailtrendwatcher Fred Rutgers. Want adviezen en tips volop, voorbeelden en dus voldoende informatie en inspiratie om er daarna mee aan de slag te gaan. Juist nu. In deze video nemen ze je mee op de klantreis die een klant aflegt van website naar winkel.

 

Deze zeven adviezen van beide experts geven we je alvast mee

 

1. Ga nu niet op prijs concurreren in je fysieke winkel. Het is een beleving met verschillende waarden, máák dat er vooral van, geef dat waarde. En: vertel dat ook aan je klant.

2. Een webshop hoeft niet per se, maar een digitaal kanaal is essentieel om te overleven en om in contact te komen met klanten en je onderscheidend vermogen duidelijk te maken.

3. Denk na over de locatie, en dan zowel de locatie van je winkel, maar zeker ook online. Zorg dat je klanten je weten te vinden en zorg dat ook de digitale etalage er goed uitziet.

4. Zorg voor juiste (lokale) bedrijfsinformatie op Google, zoals je adres. Google heeft een voorkeur voor lokale zoekresultaten.

5. Maak het vooral persoonlijk, online. Spreek je klant aan met z’n voor- en/of achternaam en maak gebruik van de kennis die je over zijn of haar koopgedrag hebt (data).

6. Maak slim gebruik van wederkerigheid. Ofwel: als je iets geeft, krijg je waarschijnlijk iets terug. Denk aan het aanbieden van een kopje koffie in de winkel, en het aanbieden van goede artikelen of video’s op de website.

7. En onthoud, beste ondernemers: online en offline zijn geen twee verschillende werelden, maar versterken elkaar.

Meer tips en gratis advies?

Onze media-adviseurs staan voor jou klaar met nog meer tips. Zij laten je zien hoe je met jouw onderneming offline en online nog meer zichtbaar bent, hoe jij jouw boodschap vertelt en je nog meer haalt uit je winkel en websitebezoek. Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.