Targeting: meer effect met jouw advertentie

Bereik jij met je advertenties al de doelgroep die je wilt bereiken? Of heb je het idee dat je hier nog winst kunt behalen? Dan is targeting wellicht iets voor jou. Want daarmee kun je op basis van jouw data én de data van DPG Media je doelgroep gericht aanspreken. Bijvoorbeeld in een specifieke regio of op basis van het weer.

Adverteren heeft pas zin als je ook resultaat behaalt. Als je bij de juiste mensen de juiste snaar weet te raken. Anders gezegd: de boodschap én de plek waarop die boodschap verschijnt moeten matchen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want: hoe doe je dat? Met targeting kun je je richten op een doelgroep van jouw keuze. En zo weet je ook precies op wie je jouw boodschap moet afstemmen.

 

Mogelijkheden

Er zijn vier variabelen waarop je goed kunt targeten:

  • De meest voorkomende is retargeting. Als iemand jouw website bezoekt en verder geen actie onderneemt, onthouden slimme algoritmen dit. Deze websitebezoeker ziet vervolgens op andere websites jouw advertenties. Zodat hij weer wordt getriggerd om terug te keren naar jouw website om alsnog zijn gegevens achter te laten of een aankoop te doen.
  • Of ga voor regiotargeting en bereik jouw doelgroep op een specifieke locatie. Breng jouw onderneming bijvoorbeeld onder de aandacht in je regio óf heel lokaal: in jouw stad of dorp.
  • Je kunt ook kiezen voor first party audiences. Je gebruikt beschikbare data van websitebezoekers, uiteraard met hun toestemming, om doelgroepen te selecteren. Dit kun je doen op basis van socio-demografische gegevens, interesses of intentie.
  • Tot slot is er weertargeting. Het is ook mogelijk om te targeten op basis van het weer. Zo kun je bij lekker weer een andere advertentie onder de aandacht brengen dan als er storm op komst is. Dit is vooral nuttig als je product of dienst weergevoelig is.

 

Voordeel

Het grote voordeel van targeting is dat je optimaal resultaat hebt van je advertenties. Je zet campagnes doordacht uit en weet precies wie de uitingen gaat zien. Zo is je advertentie altijd relevant voor degene die hem te zien krijgt. Wil je bijvoorbeeld klanten die eerder een bepaald product bij je kochten overtuigen nog een keer bij jou te kopen? Spreek dan precies deze doelgroep aan met een advertentie waarop een vergelijkbaar product te zien is. Dit wekt de interesse van je potentiële klant. Veel meer dan wanneer je een advertentie laat zien van een minder relevant product.

 

DPG Media

Wil jij ook meer effect met je advertenties? En wil je starten met targeting, maar heb je zelf niet de expertise in huis? DPG Media helpt je graag bij de verschillende targetingmogelijkheden. Neem contact op met ons en vraag naar targeting. Dan bespreken we samen welke vorm het beste bij jouw onderneming past en zetten we een succesvolle campagne uit.

Goed artikel?
0 0

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij laten je zien hoe je jouw (potentiële) klant nog beter bereikt met de juiste boodschap, gericht op een nauwkeurig vastgestelde doelgroep.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.